Як підвищити рівень кисню в крові при коронавірусі: поради від лікаря із Рівного

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Лікар із Рівного Павло Сільковський розповів, чому важливо мати вдома пульсоксиметр, особливо для людей, які хворіють коронавірусом. 

За його словами, якщо пульсоксиметр показав, що рівень кисню становить більше 95% і вище - це означає, що ваші легені у нормальному стані. Якщо там є пневмонія, організм сам із нею впорається

"Якщо на своєму приладі ви бачите 95% і вище - це супер! Значить ваші легені в нормальному стані. Так, там може бути правобічна, лівобічна і навіть двобічна пневмонія. Але якщо кисень нормальний, то вона займає невелику площу і її навіть лікувати не потрібно. Організм сам полікує це краще за будь-які ліки", - зазначає Павло Сільковський.

Якщо рівень кисню в крові 90-95% - площа ураження легень більша і це має насторожувати.

"Але потрібно більше виходити на свіже повітря, краще провітрювати свою кімнату, робити зарядку, ходити, лежати на животі і ви побачите, що кисень піднімається. Потрібно бути в контакті зі своїм лікарем і згодом побачите, що кисень повернувся до норми і спокійно видихнете", - переконаний лікар.

У випадку, коли сатурація знизилась до 90% і має тенденцію рухатися вниз, така людина потребує або кисневого концентратора, або кисневу підтримку в умовах лікарні.

"Дома вилікуватися буде значно важче, хоч і можливо. Але це сигнал бити тривогу і звертатися по висококваліфіковану допомогу", - додає Павло Сільковський.

Нагадаємо, у Рівному можна придбати пульсоксиметр. Перелік тут: У 35-ти аптеках Рівного можна придбати пульсоксиметр.

Можна також безкоштовно виміряти рівень кисню. Більше тут: У Рівному можна безкоштовно виміряти рівень кисню в крові.

Читайте також