Як позбавитись від мурах на дачі - швидкий і ефективний спосіб

Мурахи можуть здатися відносно нешкідливими, проте саме через них на городі з'являється попелиця.

З цієї причини не можна допускати формування мурашника на ділянці або в безпосередній близькості від будинку, інформує Ukr.Media.

Впоратись із мурахами може бути непросто, тому доведеться запастися терпінням.

Які методи боротьби з комахами вважаються оптимальними:

За допомогою борної кислоти

Дачники використовують дану речовину на ділянці в якості підгодівлі, але можна також і прогнати мурах з її допомогою. Необхідно приготувати спеціальну суміш, яка стане згубною для комах.

Потрібно змішати в стандартній склянці пару ложок води, таку ж кількість цукру, маленьку ложку зацукрованого варення (або меду) і третину ложки самої борної кислоти.

Склад доводиться до однорідного стану, наноситься на щільний папір або картон. Потім треба його залишити в місцях, де часто з'являються комахи.

Можна проводити процедуру кілька разів.

Окріп

Так, звичайний окріп допоможе, якщо ви виявили мурашник — просто залийте окропом мурашник та площу навколо і мурах ви деякий час точно не побачите. Якщо цей безпечний метод не спрацьовує — переходіть до наступного пункту у статті.

З допомогою дихлофосу

Цей метод використовують дачники, на городі яких комахи організували мурашник. Позбутися від такої кількості шкідників за один раз вкрай складно.

Але є один метод, який дозволить вам вирішити проблему просто і швидко.

Візьміть відро води, помістіть всередину спрей з дихлофосом і натисніть тричі. Дану отруту потрібно вилити на сам мурашник. Засіб ефективний, але користуватися ним часто не можна.

Через агресивний склад дихлофосу можна серйозно погіршити склад ґрунту.

Читайте також