Як правильно обирати матрац, щоб не нашкодити здоров’ю та гаманцю?

Один раз на 5-7 років матраци потребують заміни – так говорять науковці та Європейська Асоціація виробників. Справа в тому, що всередині матраців накопичується пил, бактерії та навіть пліснява, а сама поверхня за ці роки деформується, спричиняючи неправильне положення тіла під час відпочинку. Як ви вже зрозуміли, хвора спина та навіть алергія – такі наслідки можуть бути від невчасної заміни спальної поверхні. Та як обрати якісний матрац, щоб і ціна «не кусалась», і комфорт гарантований, і строк експлуатації був більший? Про це ми розкажемо далі.

Які матраци «живуть» найдовше?

Всі знають, що пружинний матрац, то річ непередбачувана, адже ніхто не може сказати, скільки він буде слугувати. По-перше, пружини можуть зламатися навіть після одного стрибка малечі. По-друге, всередині повно місця для розмноження бактерій. Не рятують ситуацію навіть незалежні пружини (коли кожна пружина знаходиться в окремому мішечку). Тому середній термін служби пружинного матрацу 5 років.

Більшим терміном «життя» володіють безпружинні матраци. Проте тут треба враховувати наповнювачі. Якщо матеріали природні, то вони мають більший термін експлуатації, аніж штучні. Поролонові (поліуретанові) та меморіформ можуть з часом розсипатися, а ось натуральні латексні – можуть слугувати до 25 років і більше. Тому, якщо потрібен матрац такий, щоб передавався ще у спадок – то обирайте із натурального латексу!

Які матраци найбезпечніші?

Які б пречудові розповіді про безпечність штучних наповнювачів не говорили консультанти магазинів, де продаються матраци, та всім давно вже відомо, що навіть найнанайкращий синтетичний матеріал може виділяти шкідливі речовини. Лише подумайте, обравши матрац з ненатуральних наповнювачів, вам та вашим рідним доведеться вдихати небезпечні пари. Нехай і мікродози, але все ж шкідливі…

Найкращим вибором будуть натуральні матраци: кокосові, латексні, з кінським волоссям. Вони абсолютно безпечні та створюють несприятливі умови для розмноження бактерій і грибків. Латексні матраци мають перевагу ще й тому, що мають відмінні вентиляційні та водовідштовхуючі властивості.

В яких матрацах найкращий ортопедичний ефект?

Всі прагнуть спати на ортопедичній поверхні, тому інколи продавці намагаються наділити звичайний матрац такими властивостями. Наприклад, мало хто знає, що пружинний матрац не може гарантувати високий ортопедичний ефект. Чому? Та тому, що його взаємодія з тілом точкова. Пружини, хоч і розташовані поруч, та підтримувати кожен міліметр не здатні.

Найкращі ортопедичні здібності у натуральних латексних матраців. Латекс миттєво підлаштовується під тіло людини, підтримуючи його повністю, а не вибірково. Це гарантує 100% ортопедичний ефект, комфортний відпочинок та позитивний вплив на здоров’я (адже не відбувається передавлювання частин тіла, за рахунок чого не порушуються кровообіг).   

Які матраци найдешевші?

Найбюджетніший варіант – пружинний матрац. Вони коштують декілька тисяч гривень, тому їх може дозволити кожен. Та є одне «але». Вони мають короткий термін експлуатації, їх важко назвати гігієнічними та найголовніше – вони не гарантують 100% ортопедичного ефекту, навіть якщо зверху латексний лист. Змінювати доведеться приблизно кожні 5 років (а то і менше). Варто порахувати, чи дійсно такий матрац буде бюджетним. То, може, краще купити один якісний на мінімум 20 років, та бути впевненим в його стійкості, безпечності?!

А ми вже знаємо, де такий матрац придбати, ще й з гарантією на 10 років – у виробника SoNLaB. Якість товарів підтверджується сертифікатами якості, а за рахунок прямої купівлі ціна значно нижча! Наприклад, універсальна модель матрацу, що підходить для всіх вагових категорій та ліжок – SoNLaB Latex Т18 висотою 20 см – коштує від 6 813 грн. Він точно принесе користь вашому здоров’ю та гаманцю!

Читайте також