Як правильно посадити перець у відкритий ґрунт

фото - ілюстративне/відкриті джерела

Перець - дуже теплолюбна рослина. Розсаду можна максимально довго тримати в ящиках в теплому місці, поки на вулиці остаточно не потеплішає. Готова розсада виростає з насіння для посадки в середньому за 60-80 днів, це трохи довше, ніж розсада помідорів. Висота рослини, придатної до висадки, повинна бути приблизно 20-25 см. Зовні оптимально, щоб рослина мала 8-9 листочків і тонкі стебла, ні в якому разі не потрібно тягнути до появи бутонів.

Як підготувати розсаду перцю до висадки

Розсаду перед посадкою потрібно поступово привчити до яскравого сонця і різких коливань температури. Тому спочатку паростки перцю виносять на свіже повітря на 2-3 години в ясний теплий день, поступово збільшуючи час перебування рослин поза укриттям до 8-12 годин. За 7-10 днів до висадки потрібно підгодувати перець фосфорно-калієвим добривом. Перед посадкою розсада перцю повинна бути добре полита.

Висадка розсади перцю в грунт і догляд

Найкраще висаджувати перець у грунт ввечері після заходу сонця. В лунки потрібно додати компост, добре полити їх, після того, як вода вбереться в грунт, перець обережно витягують з горщика і розміщують кореневий ком на дні лунки. Простір між грудкою і стінками лунки заповнюють грунтом, злегка притискають його і акуратно поливають саджанець розчином для міцності коренів. Перець, як правило, висаджують в грунт на ту ж глибину, в якій він знаходився в горщику. Перший тиждень після пересадки перцю його часто, але негусто поливають, а після того, як вкорінені саджанці почнуть активно рости - проводять першу підгодівлю.

Джерело: Today

 

Читайте також