Як правильно садити іриси: п`ять правил

Фото - відкриті джерела

Іриси в ландшафтному дизайні дуже популярні. Вони додають шляхетного вигляду і формують пишну основу, в якій ховаються стебла на довгій ніжці, інформує Газета.

Іриси на клумбі складно поєднати з іншими квітами. Вони настільки пишно розкриваються, що легко видавлюють сусідів. Гарна компанія із флоксів чи бадана. Карликовими ірисами прикрашають альпійські гірки. Ландшафтні дизайнери радять садити їх на тлі світлих каменів.

Правила посадки:

  1. У цій клумбі ірисів варто поєднати сорти різних розмірів і часу цвітіння. Найвищі виростають до метра. Вони ідеально підходять для формування задніх планів або складних квіткових композицій. Ефектно виглядають на тлі туй або ялівців.
  2. Краще не садити під деревами. Там застоюється вода й мало сонця. Від цього іриси не цвітуть, випрівають і заражаються гниллю.
  3. Іриси гарно ростуть на ділянці після ромашок, троянд. Найгірші попередники — цибуля, часник, гладіолуси, лілії, нарциси.
  4. Після цвітіння квітконоси слід обрізати і ці місця посипати попелом. Листя зрізати восени.
  5. Підживити іриси двічі на рік — у березні азотними й калійними добривами, у вересні — попелом. Курячий послід не бере, бо від нього кущі збуяють.

Читайте також