Як правильно заморозити огірки на зиму?

Фото - відкриті джерела

Чого тільки не придумають спритні господині, щоб підготуватися до зими, інформує Ukr.Media.

Чи можна заморожувати огірки

Отже, насамперед давайте розберемося, навіщо взагалі заморожувати огірки. Адже їх можна купити в будь-який час року, чи не так? Відповідь проста: смак тепличних огірків дуже відрізняється від літніх сортів. Якщо ви хочете балувати своє сімейство соковитими зеленушками, заморозка — ваш варіант. Більш того, заморожуючи огірки, ви збережете не тільки їх смак, але також аромат.

До слова, навіть якщо купувати свіжі тепличні огірки взимку, доведеться неабияк витратитися. З кожним роком ціни ростуть, тільки от якість продуктів не поліпшується. Так навіщо переплачувати, якщо можна заготовити овочі в літній період, коли вони коштують копійки?

Буває, що господині вирощують свої домашні огірочки. Щедрий урожай дозволяє зробити багато закруток, але навіть вони часом набридають. Якщо заморозити партію огірків, взимку з них можна буде приготувати малосольні. Відмінний варіант, щоб здивувати гостей свіжою закускою в новорічну ніч, наприклад.

Як можна заморожувати огірки

Огірки можна заморожувати різними способами. Наприклад, якщо ви любите прикрашати бутерброди свіжими овочевими часточками, заздалегідь робіть заготовки і заморожуйте огірки в окремих пакетах з застібкою. Щоб розморозити огіркові круглячки, акуратно дістаньте їх з пакета і помістіть в сито або друшляк.

Точно такими ж часточками можна протирати обличчя після домашніх спа-процедур. До речі, для цієї мети використовують також огіркові крижані кубики. Щоб їх зробити, вам потрібно натерти огірки на дрібній тертці, заповнити масою формочку для льоду і відправити її в морозильну камеру. Заморожені кубики можна зберігати прямо в формі, але краще перекласти їх в пакет або контейнер. Огірки, заморожені в такому вигляді, підійдуть для приготування окрошки або освіжаючого лимонаду.

Перед будь-яким заморожуванням огірки потрібно гарненько вимити і просушити. Вони мають бути твердими і щільними, м'які овочі для заморозки не годяться. Заздалегідь визначтеся, для яких цілей ви хочете заморожувати огірки. Від цього залежить спосіб заморозки.

Наприклад, якщо ви любите робити свіжі літні салати, просто наріжте овоч кубиком. У спеціальних пакетах для заморозки нарізані огірки збережуть всі свої властивості. Найкраще прибрати з пакетів все зайве повітря, щоб створити ефект вакууму. Тоді огірки заморозяться рівномірно.

Крім того, огірки можна заморожувати брусочками. Для початку поріжте овоч на невеликі шматочки, а потім викладіть їх на дошку, щоб вони не притулилися один до одного. Прямо на дошці відправте огірки в морозилку, а коли вони заморозяться, можна перекласти їх в контейнер або пакет.

Впевнені, що наші господині-читачки розділяться на 2 табори. Одні скажуть, що заморожувати огірки — це нерозумно, а інші підтвердять, що такий спосіб заготовок має право на існування.

Читайте також