Як провести карантин з користю для шкіри обличчя

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Із приходом весни ми знімаємо тяжкі теплі речі, зимове взуття та відчуваємо значне полегшення. Такої ж свіжості та легкості хочеться і для шкіри обличчя. Завдяки самоізоляції часу на догляд у нас вдосталь. Але купити готові маски від косметичних брендів зараз не так просто, адже всі магазини закриті. На допомогу прийдуть органічні маски власного приготування у домашніх умовах.

В першу чергу, необхідно визначитися, який недолік має ваша шкіра. Після цього, потрібно підібрати інгредієнти, які б підходили Вашому типу і не залишали б алергічної реакції чи пігментації на шкірі. Ми підібрали для Вас найефективніші маски, які допоможуть із поширеними проблемами шкіри обличчя.

Маски від прищів та висипів

Рецепти на основі глини

Всім відомі властивості цієї природної речовини, яка вбирає шкідливі компоненти і очищає шкірний покрив від токсинів, знімаючи запальний процес. Можна застосовувати абсолютно будь-яку глину, яка пропонується в аптеках. Для поліпшення результату краще змішувати глину не просто з водою, а з молоком, рослинними оліями. Засіб наноситься на все обличчя на 15 хвилин, а загальна тривалість курсу – до 7 процедур.

Маски з яєчним білком

Це прекрасний продукт, який допоможе усунути утворення на шкірі і запобігти новим висипання. Засіб має регенеруючі властивості, здатність усувати жирний блиск і сліди після прищиків. У збитий білок можна додати лимонний сік або ефірне масло. Тримати склад потрібно 20 хвилин.

Маска з вівсянкою

2-3 ст. л. вівсянки залий теплою водою і залиш на півгодини, щоб пластівці розбухнули. Масажними рухами нанеси маску на обличчя і залиш на 10-15 хвилин. Змий теплою чистою водою.

Якщо після процедури тобі буде здаватися, що шкіра надто суха, нанеси на обличчя зволожуючий крем.



Маски від чорних цяток

Суміш з меду і яблука

Цей склад сприяє очищенню, харчуванню та загальному пом’якшенню шкіри. Потрібно взяти невелике яблучко і 5 ложечок рідкого меду. Яблуко натирається на тертці і змішується з медом. Приготована суміш наноситься на обличчя на 1/6 години. Залишиться тільки змити холодною водою.

Кефірна маска

Це засіб «відбілює» чорні точки і допомагає вивести їх якомога швидше. Також він пом’якшить шкіру, забезпечить їй необхідне живлення. Для готування потрібно взяти рідкий мед і сік лимона в рівних частинах, і вдвічі більше кефіру. Все це змішується і масажними рухами наноситься на обличчя. Через 10 хвилин маску можна змивати за допомогою води.

Миттєва маска з желатином та вугіллям

Найефективнішою миттєвої маскою проти чорних крапок є саме поєднання желатину і активованого вугілля. Це пов'язано з його абсорбуючими властивостями. Він здатний не тільки витягати бруд і жир з розширених пор, але і видаляти з поверхні шкіри накопичившийся протягом життя шкідливі речовини.

Для того щоб почати процедуру, тобі необхідно очистити і розпарити шкіру обличчя. Далі розтовкни 2 таблетки активованого вугілля в дрібну крихту. Змішай з 1 чайною ложкою желатину. Додай 1 чайну ложку холодної води або молока і ретельно перемішай. Суміш поставити на 20 секунд в мікрохвильову піч або ж на водяну баню. Коли ти побачиш, що желатин розчинився, знімай. Нанеси суміш з Т-зону і залиш на 30 хвилин. Знімай маску швидкими і різкими рухами.

Омолоджуючі маски для обличчя

Маски на основі картоплі

Якщо шкіра жирна, ідеально підійде рецепт з картоплини, відвареної в мундирі, до якої додається 2 ложки кефіру і 1 л. сокового складу лимона.

Фруктові маски

В ролі основного компонента можна взяти пюре яблука, полуниці, банана або сік моркви. До цих компонентів можна додавати сир і рослинні масла омолоджуючої дії.

Дріжджова маска

Великою популярністю користується дріжджова маска для обличчя. Дріжджі відмінно живлять зрілу шкіру, вирівнюють рельєф і забезпечують ліфтинг-ефект. Готується вона так:

  • 1 столова ложка дріжджів;
  • 1 чайна ложка розтопленого на водяній бані меду.

Інгредієнти змішати та залишити на 30 хвилин, потім нанести на обличчя та шию на 30 хвилин, змити теплою водою.
 

Читайте також