Як рівнянам повернути гроші, які вони внесли як заставу в суді?

https://ks.rv.court.gov.ua

Грошові кошти, внесені як застава, підлягають поверненню повністю або частково у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України. Про це повідомляє сайт Судова влада України. 

 Застава повертається заставодавцю у безготівковій формі на зазначений ним банківський рахунок.

 Для повернення грошових коштів, внесених як застава, заставодавець подає до Територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області, на депозитний рахунок якого було внесено заставу, такі документи:

  • заява заставодавця про повернення суми внесеної застави як гарантії процесуальної поведінки, в якій обов'язково зазначаються номер кримінального провадження, сума застави та реквізити банківського рахунку, на який зараховуватимуться кошти, що підлягають поверненню. При цьому відкритий банківський рахунок не повинен бути призначений для отримання заробітної плати, пенсії, соціальних виплат чи кредитних коштів;
  • засвідчена судом копія ухвали/вироку слідчого судді чи суду, що набрала чинності, в якій міститься рішення про повернення застави (з мокрою печаткою суду);
  • копія платіжного або іншого документа, що підтверджує факт внесення коштів як застави;
  • ксерокопія паспорту та ідентифікаційного коду заставодавця завірена їм власноруч, з зазначенням «З оригіналом згідно».
  •  ІНШЕ

Реквізити депозитних рахунків для зарахування коштів, внесених у вигляді застави (частки майна, попередньо визначеної суми судових витрат тощо)

Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 26259988

Банк отримувача ДКСУ, м.Київ 

Код банку отримувача 820172

Раухунок отримувача 37315038010559

Призначення платежу : У призначенні платежу обов’язково зазначати інформацію про постанову (ухвалу) суду, який обрав заставу мірою запобіжного заходу, прізвище, ім’я, по –батькові за кого вноситься застава (обов’язково)

Читайте також