Як рівняни голосують в день виборів?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Сьогодні, 22 листопада, рівняни та мешканці селища Квасилів обирають очільника Рівненської міської громади. На цю посаду претендують двоє кандидатів - Віктор Шакирзян і Олександр Третяк

Усі ДВК розпочали роботу вчасно та без порушень. Наразі минула половина виборчого дня. У поліції повідомили, що станом на 14:00  до поліції Рівненщини надійшло 14 повідомлень, пов’язаних із порушенням виборчого законодавства. 

На виборчій дільниці на вулиці Фабрична в Рівному працівники поліції попередили підкуп виборців на користь одного із кандидатів на посаду міського голови. БІЛЬШЕ ТУТ

Станом на 13-ту годину в Рівному та Квасилові проголосували 22 369 жителів. Явка складає 12,15%.

Представники ГМ "ОПОРА" зазначають, що на великих дільницях Рівного спостерігачі ОПОРИ фіксують недостатнє матеріально-технічне забезпечення. На великій виборчій дільниці № 560964 (м. Рівне, вул. Київська, 12Б, дитячий садок
№ 38, музичний зал) кабінок для голосування всього – 4, а стаціонарних скриньок – 5. На великій виборчій дільниці № 560989 (м.Рівне, вул.Фабрична, 7 (дитячо-юнацька спортивна школа №4, спортивний зал) стаціонарних скриньок для голосування 4 і 2 – переносні. До речі, сама ж дільниця облаштована не в спортивному залі, а в холі.

Спостерігачі РОГО "Комітет виборців України" повідомили, що на дільницю № 560982 у Рівному викликали поліцію. Зазначається, що причиною цього стала нетвереза жінка, яка агресивно себе поводила та фотографувала вже заповнений бюлетень. 

А члени ДВК № 560984 в Рівному скаржаться на холодні батареї на виборчій дільниці. Вона розташована в актовій залі ТзОВ «Управляюча Компанія «Рівне Дім Сервіс».

"Батареї холодні, а обігрівачів немає. Члени ДВК змушені сидіти в одязі. Люди скаржаться, що після виборів можуть захворіти", - йдеться у повідомленні КВУ.  

Також на деяких дільницях фіксують проблеми з безконтактними термометрами. На дільниці 560986 у Рівному в кількох виборців термометр показує температуру 32 градуси. В РОГО "КВУ" додають, що не на всіх дільницях зранку робили температурний скрінінг членів комісії та спостерігачів (наприклад, 5601011, 560973 у Рівному). На дільниці 560970 у Рівному в перших виборців термометр показував температуру 36,1. На дільниці 560949 в Рівному члени комісії не могли налаштувати термометр, спостерігач КВУ допоміг це зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному чоловікові не видали бюлетень, бо показав паспорт у додатку "ДІЯ".

На кількох дільницях у Рівному (560975, 561007) зранку спостерігачі КВУ бачили виборців з брендованими масками партії, що висувала одного з кандидатів на посаду Рівненського міського голови, який бере участь у 2 турі.

На дільниці № 560936 у Рівному члени комісії вирішили відділити звичайні кабінки для голосування від тієї, яка призначена для осіб з підвищеною температурою написом "Зачинено". 

Читайте також