Як спати у спекотну погоду, якщо у вас немає кондиціонера

Фото - ілюстративне

Душ, морозильник і холодні напої - ваші друзі.

1. Відкрийте двері спальні

Щоб кімната охолоджувалася, необхідна циркуляція повітря. Тому перед тим як лягати спати, відкрийте двері в свою спальню. Також можна включити вентилятор. Це забезпечить рух повітря і не дасть накопичуватися поту.

2. Не їжте важку їжу

Те, що ми їмо протягом дня, теж впливає на якість сну. Тому в особливо спекотні дні краще не переїдати і вибирати легку їжу, щоб організму не доводилося посилено перетравлювати з'їдене і виробляти додаткову енергію.

3. Потримайте простирадла в морозилці

Також підійде рушник, пляшка з водою, а для дітей м'яка іграшка. Суть в тому, щоб охолодити місце, де ви будете спати. Наприклад, необхідно злегка змочити простирадло, вичавити і ненадовго прибрати в морозилку. Тканина повинна бути прохолодною і трохи вологою, але не настільки, щоб намочити матрац.

4. Прийміть прохолодний душ

Щоб спокійно спати, потрібно знизити центральну температуру тіла. Для цього прийміть довгий прохолодний душ або ванну. У процесі ви до того ж позбудетеся від накопичених за день поту і жиру, а це дозволить шкірі краще дихати.

5. Пийте холодні напої за годину до сну

Як і холодний душ, охолоджені напої з льодом допоможуть знизити центральну температуру тіла. Тільки не пийте алкоголь і напої з кофеїном - вони порушать сон.

6. Спіть без одягу

Так організму буде легше охолоджуватися. Якщо не можете спати без всього, вибирайте речі зі стовідсоткової бавовни. Ця тканина дозволяє шкірі дихати і відводить від неї вологу.

Джерело: Медіа-Полісся

Читайте також