Як треба їсти сало, щоб схуднути: порада дієтолога

фото - ілюстративне/відкриті джерела

На думку експерта, помиляються ті, хто вважає сало шкідливим для фігури продуктом: якщо вживати його правильно, можна навіть схуднути.

Серед безлічі дієт знавці методів схуднення часто виділяють білкову, «зелену», Дюка і інші. Але, як недавно встановили російські вчені, позбутися від зайвих кілограмів допомагає і дієта, при якій людина повинна їсти сало, повідомляє Media-Polesye.

Дієтолог Олена Соломатіна розповіла, що люди помиляються, вважаючи сало шкідливим продуктом. Насправді, при регулярному вживанні цього продукту, можна без зайвих зусиль повернути колишню стрункість і здоров'я організму.

«Бутерброд з цільнозернового хліба з салом і овочами прекрасно вгамує голод. З такою їжею можна навіть схуднути. Після такого бутерброда не захочеться з'їсти щось висококалорійне, зокрема вуглеводи і солодощі. В цьому відношенні сало - це чудово», - розповіла лікар.

Однак занадто радіти і переїдати сала не варто. Все-таки це дуже висококалорійний продукт.

«Це стовідсотковий жир. Зазвичай сала вживають не більше десяти-тридцяти грамів. У цій кількості біологічно активних речовин набагато більше, ніж у вершковому маслі. Людям, схильним до зайвої ваги, і тим, у кого вже підвищено рівень холестерину, варто їсти не більше десяти грамів в день. Всім іншим - до 30 грамів, бажано навіть розбитих протягом дня », - рекомендує дієтолог.

 

Читайте також