Як Туреччина допомагатиме Рівненщині боротися зі злочинністю?

https://rv.npu.gov.ua

Першого жовтня, Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель представив першому заступнику Голови Нацполіції – начальнику кримінальної поліції В’ячеславу Аброськіну радника з питань співробітництва у сфері безпеки та внутрішніх справ Посольства Турецької Республіки Хакана Сирали. Відтак співробітництво України та Туреччини у галузі безпеки та протидії організованій злочинності буде посилюватися.

Ця зустріч стала результатом тісної співпраці та обміну досвідом правоохоронців України та Туреччини в галузі безпеки. Участь у зустрічі взяли також перший секретар  Посольства Турецької Республіки в Україні  Берат Ількер, начальник Департаменту карного розшуку Сергій Тіхонов та  начальник Департаменту протидії наркозлочинності Андрій Кіхтенко. 

Пан Посол Йонет Джан Тезель відзначив позитивний розвиток двосторонніх стосунків України та Туреччини в галузі безпеки. Він представив В’ячеславу Аброськіну радника з питань співробітництва у сфері безпеки та внутрішніх справ Посольства Туреччини пана Хакана Сирали.

«Ми в Україні відчуваємо себе в безпеці. Я думаю, що з призначенням нашого службовця  співробітництво між підрозділами ще пришвидшиться. Ми і наше посольство завжди відкриті та готові до співробітництва», – зазначив пан Посол.    

В’ячеслав Аброськін наголосив, що призначення представника Туреччини є важливою подією у безпосередній взаємодії правоохоронців двох країн. 

«Зараз ми виходимо на інший рівень у нашому співробітництві. Це дасть нам можливість посилити роботу з протидії транснаціональним злочинним   угрупуванням. У тому числі, і тих «злодіїв у законі», які можуть знаходитися у Туреччині, а керувати угрупуваннями у нас в державі», – зазначив перший заступник глави Нацполіції.

Учасники зустрічі обговорили спільну роботу за цим напрямком, зокрема – обмін інформацією між підрозділами карного розшуку та підрозділами, які займаються протидією наркозлочинності. В ході зустрічі йшлося про організацію тісної взаємодії саме з обміну інформацією про осіб, які займаються поставкою наркотичних засобів – кокаїну та героїну – в особливо великих розмірах.

Окрім того, В’ячеслав Аброськін розповів, що наразі у рамках співпраці двоє представників Нацполіції на три роки виїхали на навчання до Туреччини. Також ще 15 співробітників української поліції направлені до Турецької Республіки задля обміну досвідом у сфері боротьби з організованою злочинністю та проявами тероризму. Зокрема, йдеться про співробітників Департаменту стратегічних розслідувань, Департаменту карного розшуку та розшуковців поліції Донецької та Луганської областей.

Перший заступник глави Нацполіції також повідомив, що під час робочої поїздки української делегації до Туреччини був обговорений візит турецької сторони до України. Його метою стане ознайомлення з роботою української поліції. Зокрема, йдеться про візит Генерального директора з безпеки Турецької Республіки та інших представників правоохоронної системи, які займаються протидією організованій злочинності.

Читайте також