Як у Рівному впроваджують кампанію "Лікар для кожної сім`ї"?

фото ілюстративне

Приписна кампанія «Лікар для кожної сім’ї» стартувала 2 квітня і не має кінцевої дати її завершення. Головне в цій кампанії - обрати сімейного лікаря, терапевта, педіатра, якому довіряєте, і підписати з ним декларацію. 

Для впровадження національної кампанії з вибору лікаря в місті Рівне три центри ПМСД пройшли процес перетворення в комунальні некомерційні підприємства, підключились до електронної системи обміну медичної інформації eHealth та розпочали підписання декларацій з пацієнтом.

На сьогоднішній день в Центрах ПМСД міста Рівного з лікарями "первинки" заключили декларацію 40 % населеня міста. Більш активними у виборі свого лікаря є населення вікової категорії 40-64 роки, їх частка складає 29,4 % від загальної кількості підписаних деклараці. На другому місці населення 18-39 років - 22,6% та найменший відсоток у виборі лікаря серед населення 0-5 років - 13,3%. 

Серед трьох центрів первинної медико-санітарної допомоги міста Рівне лідером по підписанню декларацій з пацінтами є КНП "ЦПМСД "Центральний" РМР (37417). На другому місці КНП "ЦПМСД "Ювілейний" РМР - 33500. Третє місце займає КНП "ЦПМСД "Північний" РМР - 25580 пацієнтів заключили декларацію з лікарями ЦПМСД.

На сайті "Електронна охорона здоров"я. Рівне" створено реєстр лікарів Центрів ПМСД міста Рівного. В рубриці "Лікарі міста Рівне" по фільтрах оберіть заклад охорони здоров"я, рівень надання меддопомоги "первинний" та за типом лікарів: "лікар для дорослого", "лікар для всієї сім"ї" чи "лікар для дитини". Ознайомитись з лікарями первинного рівня надання медичної допомоги в Центрах ПМСД м.Рівного можна натиснувши тут.

Переходьте за посиланням для отримання інформаії де і коли можна підписати декларацію з лікарем в ЦПМСД Рівного або перегляньте матеріали презентації "Впровадження Національної кампанії "Лікар для кожної сім"ї в м.Рівне".

Пам"ятайте, що отримати інформацію щодо ходу Національної кампанії "Лікар для кожної сім"ї" та заключити декларацію з лікарем можна в ЦНАПі м. Рівне .

Вже сьогодні Центри ПМСД міста Рівного активно готуються до підписання угоди з Національної службою здоров"я України в другій хвилі. Після укладання угоди з Національною службою здоров′я України Центри ПМСД міста зможуть отримувати фінансування за принципом «гроші ідуть за пацієнтом» відповідно до Переліку медичних послуг з надання первинної медичної допомоги, що затверджено наказом МОЗ України від 19.03.2018 № 504 "Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги".

Управління охорони здоров'я Рівного

Читайте також