Як уберегти шкіру обличчя під час носіння маски: поради косметологині з Рівного

Якщо раніше люди могли прийти на процедури очищення обличчя один раз у два-три місяці, то після носіння маски роблять це регулярніше – щомісяця. Про це нашим журналістам розповіла косметологиня Інна Ткачук. 

«Зараз люди більше скаржаться  на маски. Є люди, які раніше ходили на очищення обличчя раз у два-три місяці, то зараз їм потрібно приходити раз у місяць. Бо в Т-зоні утворюється парниковий ефект від маски, а шкіра виділяє сало і воно досить довго окислюється і утворюється чорна цятка, бувають підшкірні висипи. Ми це все лікуємо, цього позбавляємось», - пояснила косметологиня. 

Тривале носіння масок впливає на шкіру обличчя, а особливо на носі, підборідді, а також щоках. Інна Ткачук додає, що дуже важливо підібрати правильний догляд.

«В людини може бути генетична чи набута проблемна шкіра через неправильний догляд, через зовнішнє середовище. При носінні маски стан шкіри погіршується в разів п’ять. Щоб дійсно оцінити, чи людині заважає маска і чи шкодить вона її шкірі, потрібно регулярно проносити маску чотири тижні. Якщо після того часу вже з’являються висипи, шкіра жирніє, можливе навіть лущення шкіри, треба негайно лікувати».

Інна Ткачук

Якщо ваше обличчя не дуже хоче дружити з маскою, шкіра ззовні стає суха, вона буде лущитись, але насправді вона буде сильно зневоднена.

Саме тоді вона виділяє в рази більше шкірного сала, яке не може вивестись, адже маска створює тертя на підборідді, носі та щоках, у результаті чого там утворюються лусочки. А шкірний секрет, який не може вийти, починає накопичуватись і під дією мікроорганізмів, які так само мешкають на шкірі,  починається запалення.

Косметологиня також дала поради, як уберегти шкіру в холодну пору року:

«Не наносьте на область носіння маски сильно жирні, оклюзивні, щільні та обволікаючі засоби. Це як своєрідна ще одна "маска" для шкіри, яка погіршить ситуацію, а також не менше, ніж за 15 хвилин до надягання маски, потрібно нанести м'який зволожувальний крем з нещільної текстури (відповідно до типу шкіри) - це допоможе створити захисний шар між шкірою і маскою, а також мінімізовує тертя і можливі пошкодження», - додала Інна Ткачук.  

Вона також порадила звертати увагу на засоби з антиоксидантами в складі такі як Vit.C, Ретинол, Бета - каротин, віт. Е, екстракти гранату та інші, адже вони допоможуть мінімізувати негативний вплив навколишнього середовища на шкіру.

Читайте також