Як учасникам АТО з Рівненщини та їх дітям зручно отримати вищу освіту безкоштовно та дистанційно?

Вища освіта безкоштовно і дистанційно для учасників АТО/ООС та їх дітей стала реальністю. Як отримати  максимально зручно вищу освіту, військовослужбовцям за контрактом та офіцерам 2 Галицької бригади Національної гвардії України розповіли представники Національного університету водного господарства та природокористування.

«У 2019 році до нашого закладу вступило 327 учасників АТО/ООС, - розповідає центру супроводу навчання військових Юрій Демянчук, - і ми цим дуже пишаємось. Ми створили усі комфортні умови для навчання тих, хто захищає нашу країну. Головна «фішка» - це те, що людина може отримати вищу освіту (або другу вищу) дистанційно, спілкуючись з викладачами по інтернету. Студенти можуть отримати усі необхідні матеріали на сайті університету».

Університет пропонує безліч спеціальностей: від педагогічних наук, економіки, психології, теплоенергетики до транспортних технологій. Але головне, що учасники АТО/ООС та їх діти будуть мати змогу отримати ще одну освіту.

Серед тих, хто сидів у залі, вже були ті, хто подав заяву на вступ. Більшість з них – офіцери, які хочуть удосконалити свої знання за напрямками діяльності у військах.

Зокрема, капітан Іван Окерешко служить у бригаді на посаді інженеру тилу. Він закінчив Національний авіаційний університет за спеціальністю інженер-будівельник. Втім, вирішив і далі розвиватися та написав заяву на вступ до університету водного господарства на спеціальність гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології.

«Я планую надалі працювати у службі тилу, - розповідає Іван, - і знання мені дуже необхідні. Дуже добре, що діють такі програми, які надають можливість навчатись без відриву від військової служби та ще й безкоштовно».                                                                                                         

Читайте також