Як врятувати кущі троянд від попелиці: ТОП-3 простих методи

Як боротися з розанною попелиць і знищити її, не завдавши шкоди самими кольорами?

Існує три простих способи:

Спосіб №1

Коли шкідників небагато, можна їх просто знімати з рослин. Деякі садівники попередньо опускають руки у мильний розчин, інші змивають тлю з рожевого куща напором води. Можна використовувати для змивання шкідника мильний розчин. Якщо пагони дозволяють, спробуйте занурити бутони з попелиць у цей розчин. Після обробки кущі потрібно промити чистою водою. Робити це слід кожен вечір після заходу сонця протягом 1-2 тижнів.

А ось з домашніми квітами процедуру слід повторювати кілька разів протягом місяця, після чого виставити квітку на свіже повітря.

Спосіб №2

Сильним відлякуючим дією володіють настої золи, цибулі або часнику, гострого перцю, томатного бадилля і порошку гірчиці, кульбаби. Зазвичай один з цих інгредієнтів (200-400 грамів подрібнених коренів кульбаби або 400-600 грамів подрібненого листя) настоюється 10 літрів теплої води протягом 2-3 годин. Потім настій проціджують і відразу використовують для обприскування. Повторювати процедуру можна кожні 10-14 днів.

Існує також натуральні препарат "Антитлин". Його застосовують до і після цвітіння рослин, настій готують у співвідношенні 1:20, тобто 10 літрів на 100 квадратних метрів.

Також можна використовувати природних ворогів попелиці - сонечок, щипавок, журчалок, златоглазок. Залучайте їх в свій сад кмином і кропом, морквою і петрушкою.

Спосіб №3

Хімічні обприскувачі - найбільш радикальний метод, який краще використовувати тільки в крайньому випадку. Вибирайте ті інсектициди, на яких є позначка "для троянд і винограду". Проводити обробку краще ввечері, в суху і безвітряну погоду, а вранці перевіряти ефект. Якщо попелиця лежить під кущем - значить обробка пройшла успішно. Навіть якщо на пагонах ще є комахи, це не означає, що вони живі, просто попелиця виділяє клейку рідину, до якої прилипає сама.

Можна використовувати такі препарати препарати проти попелиці на трояндах: "Актара", "Актарофит", "Актелік", "Актофіт", "Антитля".

Читайте також