Як захистити дітей від коронавірусу?

Фото - відкриті джерела

На початку пандемії COVID-19 передбачалося, що діти менш схильні до вірусу, ніж дорослі. 

Сьогодні це пояснюється відсутністю класичних симптомів вірусу або повною відсутністю будь-яких симптомів. Нещодавно з'явився "британський" штам вірусу, який є більш небезпечним для дітей і підлітків, ніж оригінальний вірус.

Як розпізнати COVID-19 у дитини, уникнути інфікування новим штамом, розповіла лікарка-педіатриня, неонатологиня в клініці R + Medical Network Катерина Шабельник, пише ТСН.

Для того, щоб вберегти невакцинованих дітей від зараження коронавірусом, зокрема — на новий штам, батькам варто:

  • стежити за чистотою рук своєї дитини — після відвідування туалету, перед їжею, після прогулянки на вулиці;
  • ретельно мити овочі, фрукти, ягоди, які їсть дитина;
  • раз на два-три дні міняти рушник для рук або використовувати одноразові сухі рушники, використані рушники прати за температури 65-95 градусів;
  • не дозволяти дитині грати з дітьми, які мають симптоми грипу або застуди;
  • під час відвідування магазину, аптеки, поліклініки надягати дитині чисту захисну маску за розміром;
  • мити водою з милом гумові та пластмасові іграшки після прогулянки. І протягом 2-3 годин не дозволяти дитині ними гратися;
  • щогодини провітрювати дитячу кімнату або кімнату, де дитина проводить час. І обов'язково провітрювати дитячу кімнату перед сном.

Якщо у вашої дитини з'явилися хоча б один симптом коронавируса, не виходьте з ним на дитячий майданчик. Не ходіть в гості, супермаркет. Не приймайте гостей у себе вдома. Зв'яжіться з педіатром, розкажіть йому про свої спостереження. Зараз батькам потрібно уважно стежити за самопочуттям і поведінкою дитини.

Маленькі діти не можуть описати, що вони відчувають. І це ускладнює своєчасну діагностику коронавірусної хвороби. Водночас вони є носіями вірусу, і можуть заражати як дітей, так і дорослих. 

Читайте також