Як замаринувати огірки без стерилізації: простий метод

В процесі маринування огірків господині використовують стерилізовані банки, але це завдає чимало клопоту. Банки потрібно правильно обробити, щоб в подальшому поміщені в нього плоди не зіпсувалися. Для економії часу і сил можна вдатися до іншого, більш простого методу маринування овочів, інформує Ukr.Media.

Ретельно помийте огірки. Вам також знадобиться листя чорної смородини, кріп з парасольками, петрушка, а також одна головка часнику.

Помийте банки і кришки. На дно кожної посудини (бажано літрової) покладіть спеції: один лавровий лист, два горошки чорного перцю і одну зірочку гвоздики. Додайте лист чорної смородини, кріп, петрушку і часник.

Налийте воду в каструлю і поставте на плиту. Після розкладіть огірки по банках. Зверху покладіть ще трохи зелені і часник.

Як тільки вода закипить, залийте нею банки. Прикрийте вироби кришками і залиште на пів години.

Після закінчення потрібного часу злийте воду назад в каструлю. Почніть готувати маринад: додайте три столові ложки цукру і 70 грамів крупної солі (з розрахунку на три літрових банки).

Після закипання рідини влийте в каструлю неповну столову ложку 70%-ної оцтової кислоти. Альтернативний варіант — шість столових ложок 9%-ного оцту.

Отриманий розсіл перелийте в банки, закрийте кришки. Переверніть посуд, загорніть його в ковдру і залиште на добу. Як тільки огірки охолонуть, переставте їх в сухе прохолодне місце.

Читайте також