Як записатись у чергу на вакцинацію від коронавірусу?

Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством охорони здоров'я запустили послугу «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19» на порталі «Дія», а також через Національний контакт-центр з питань протидії COVID-19.

Сайт "ДІЯ"

Тут ви можете записатись до листа очікування вакцинації від COVID-19. Після запису ви отримаєте сповіщення про доступний для вас запис на щеплення. Зверніть увагу: попередній запис до листа очікування не є записом до лікаря. 

Запишіться до листа очікування вакцинації, це допоможе правильно розподілити вакцину між регіонами, уникнути черг та зайвого контакту з людьми.

1. Зареєструйтеся чи авторизуйтеся (якщо вже зареєстровані) у кабінеті громадянина на diia.gov.ua.

2. У розділі послуги виберіть «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19».

3. Вкажіть, чим ви займаєтесь, та виберіть місто, у якому будете вакцинуватися.

Зверніть увагу: працівникам закладів охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, інтернатів, будинків для людей похилого віку та інших спеціалізованих закладів, військовослужбовцям та працівникам структур державної безпеки не потрібно записуватись. Роботодавець самостійно внесе вас до списків та повідомить про дату щеплення. Пам'ятайте, що запис до листа очікування не є записом до лікаря.

4. Після підтвердження запису стежте за сповіщеннями в Дії. Вас повідомлять, коли відкриється запис на щеплення. Пам’ятайте, що попередній запис до листа очікування не є записом до лікаря.

Запис через контакт-центр

Щоб отримати послугу через Національний контакт-центр МОЗ, слід зателефонувати за номером 0 800 60 20 19. Далі зазначити оператору свої дані (необхідно буде вказати РНОКПП або серію та номер паспорта).

Відтак обираєте місце, в якому ви хочете вакцинуватися, та очікуєте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Читайте також