Як зараз виглядають "руїни" рівненського стадіону-довгобуду (ФОТО)

Минуло два місяці відтоді як місцеві чиновники та представники Української асоціації футболу провели інспекцію рівненського стадіону "Авангард". Тоді багато говорили про амбіції якнайшвидше добудувати хоча б одну трибину спортивної арени, щоб місцевий "Верес" зміг у цьому році проводити домашні матчі у рідному місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціль – східна трибуна: у Рівному хочуть розбити «Авангард» на черги

Однак наразі суттєвих зрушень у реконструкції "Авангарду" не спостерігається. Цьогоріч на об'єкт не надійшло ні копійки, а міська влада всіляко відтягує питання виділення грошей на стадіон. Попередньо йдеться про 50 мільйонів гривень, але ця сума виглядає піщинкою, зважаючи на загальну вартість будівництва. За останніми підрахунками, вартість повної реконструкції становить понад півмільярда гривень. На добудову головної трибуни потрібно знайти 188 млн.

Багатьох лякає така величезна сума. Хтось навіть обмалював паркан будівництва словами "Аудит", прямо вказуючи владі на важливість перевірки освоєних фірмою-підрядником "Фіалка" коштів. До слова, на реконструкцію "Авангарду" вже спрямували більше 100 мільйонів гривень.

На останню сесію міської ради прийшли розлючені вболівальники "Вереса" з проханням внести питання виділення коштів на "Авангард" до порядку денного. Однак міські обранці не захотіли вирішувати долю стадіону та перенесли це питання на наступну сесію, де будуть формувати бюджетні видатки. 

Дуже сподіваються у Рівному і на державну підтримку. Але про реальні можливості співфінансування наразі не йдеться.

Зникає оптимізм і у стані "Вереса". Блогер-футболіст Дмитро Поворознюк в одному з останніх інтерв'ю сказав, що шансів на те, що стадіон добудують найближчим часом стає все менше. Водночас у власника футбольного клубу Івана Надєїна немає достатніх фінансових ресурсів, щоб самотужки збудувати арену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місто гроші поки не дає, але робота «кипить»: на «Авангарді» триває реконструкція

Читайте також