Як зняти гель лак у домашніх умовах: три легкі способи

Гель-лак на нігтях завжди виглядає красиво, руки виглядають дуже доглянуто. Однак зняти манікюр в салоні не завжди виходить: нескінченна робота, форс-мажори тощо. Ми пропонуємо Вам виглядати красиво при будь-яких обставинах - читайте, як зняти гель-лак в домашніх умовах!

1 спосіб - рідина для зняття лаку і фольга 

Максимально популярний у представниць слабкої статі з огляду на недорогий ціни - ацетон продається в будь-якому відділі косметики, а фольгу можна купити навіть в продовольчому магазині. 
 
Зверніть увагу! На пляшці повинен бути напис "підходить для гелевого покриття і шелаку", звичайний засіб "не візьме" міцний верхній шар манікюру. 
 
Плюси: недорогий спосіб, безпечний для новачків. 
Мінуси: шкідливий вплив ацетону на нігті.

2 спосіб - спеціальні серветки  

Вони продаються в косметичних відділах, а також доступні для замовлення через Інтернет. Це своєрідні пакетики з поліетилену, просочені ацетоном. В упаковці 10 шт для 2-х рук. Перед застосуванням потрібно спиляти верхній шар гелю, а потім "одягнути" серветку на кожен палець. 
 
Зверніть увагу! Шкіра навколо нігтьової пластини обробляється жирним кремом або вазеліном від пересушування. Час процедури - 10-15 хвилин. Після цього лак розм'якшується, залишки легко зняти дерев'яною паличкою. 
 
Плюси: безпечний спосіб для новачків. 
Мінуси: такі серветки продаються не у всіх магазинах; шкідливий вплив ацетону на нігті.

3 спосіб - апаратна пилка в допомогу 

Цей спосіб більше відомий професійним майстрам в салонах краси. Але і Ви можете їм скористатися, якщо придбаєте апарат для зняття гель-лаку. Він нагадує шліфувальну машинку або стоматологічне свердло - зі схожими функціями. В комплекті від 2-3 насадок. Найжорсткішою спилюють верхній шар гелю, найм'якшою, схожою на товсту ватяну паличку, обробляють зону кутикули. 
 
Зверніть увагу! У машинки повинна бути функція реверсу. Вона стане в нагоді, коли будете знімати гель-лак з "робочої" руки - так ризик пошкодити кутикулу нижче. Якщо реверсу немає, просто переверніть долоню нігтями вгору. 
 
Плюси: швидке зняття гель-лаку. 
Мінуси: ризик мікротравм через недосвідченість; машинка може коштувати дорого.

Як доглядати за нігтями після зняття гель-лаку будинку? 

Незалежно від обраного способу зовнішня сторона нігтьової пластини пошкоджується. Ацетон, механічні рухи залишають шорсткість. Якщо спробували апаратне видалення, з незвички можуть з'явитися ранки. Як повернути рукам доглянутого вигляду, якщо найближчим часом новий манікюр не планується? 
 
По-перше, запасіться спеціальним маслом для нігтів. До його складу входять вітаміни С і Е, що перешкоджають розшарування. Добавки з натуральних трав, оливкова або кокосове масло забезпечать харчування. 
 
По-друге, влаштуйте "вечір SPA-послуг" вдома. Для цього знадобиться косметичний парафін - його потрібно придбати заздалегідь. Віск з додаванням меду "запечает" пошкоджену поверхню нігтя; крім того, це відмінна маска для шкіри рук. 
 
По-третє, користуйтеся спеціальними лаками, не забуваючи про лікувальні властивості: захист, догляді та зміцненні.

Читайте також