Як зробити інгаляцію дитині, коли немає світла - поради МОЗ

Після масованої ракетної атаки рф країною облетіло фото дівчинки, яку привезли на заправку, аби їй могли зробити життєво важливу інгаляцію. 

Такі випадки непоодинокі, тож Міністерство охорони здоров'я розробило кілька простих порад як діяти, коли лікар призначив дитині інгаляцію, а електрики вдома немає. 

У відомстві закликали розглянути можливість покупки пристрою для інгаляцій (небулайзера) на батарейках та запасу батарейок або акумуляторів до нього.

Також можна застосовувати допоміжний пристрій для інгаляцій - спейсер. Він не потребує електрики. Проте перед його придбанням обов'язково проконсульйтесь з лікарем та отримайте чіткі рекомендації лікаря стосовно дозування ліків.

Після цього визначте із лікарем план дій у критичному випадку, якщо немає доступу до небулайзера чи спейсера, а дитині погано.

Потурбуйтесь, щоб у вас був перехідник з розетки на usb, а також з прикурювача машини на usb. Таким чином ви зможете хоча б на короткий час увімкнути небулайзер за наявності павербенку або зробити інгаляцію в авто.

За потреби перепишіть на листок найближчі Пункти незламності, щоб знати, де поруч можна зробити інгаляцію в разі відключення світла у вас вдома.

Список пунктів є тут: https://www.nezlamnist.gov.ua/.

Читайте також