Яка доля чекає на «Змієборця» у парку Рівного?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Обговорення, чи лишати «Змієборця» в парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка в Рівному, точились не один місяць. Відповідно до проекту будівництва, скульптуру, яку у народі охрестили “Стаматологом”, планувалось перенести на кілька метрів у бік. Адже, кількатонний бетонний монумент практично нависає над підземеллям і може становити загрозу для відвідувачів архітектурної пам’ятки. Пізніше була ідея розпиляти лазерною пилкою цю скульптуру, перенести, пофарбувати і скласти знову, але в іншому місці. На це в міської ради профільне управління просило 300 тисяч гривень. Однак, у листопаді на сесії депутати не погодили виділення цих коштів.

Сьогодні на засіданні постійної комісії з питань науки, освіти, культури, духовного відродження, молоді, спорту, зв’язків з громадськими об’єднаннями та засобами масової інформації начальник управління культури і туризму Тарас Максименко повідомив, що знімають проект рішення про виділення коштів на розпилення:

«Ми залишаємо «Богатиря» стояти на тому ж місці, не будемо експериментувати із переносом. Проводили неодноразово нараду із практиками у будівельній сфері і в нас відсоток, що ми його перенесемо навіть за 300 тисяч гривень, дуже малий. Під час будівництва ми вже технологічно обійшли його, зима нам дозволяла працювати».

Відтак, «Змієборець» і надалі лишиться у міському парку, біля нього облаштуються клумбу і буде фонтан.

 

Читайте також