Яка ситуація із хворими на COVID-19 у інтернаті на Рівненщині: одна жінка померла

Згідно розпорядження Віталія Коваля сьогодні комісія мала б представити результати розслідування спалаху у Здолбунівському інтернаті. Під час брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів які результати розслідування і який загалом стан людей у інтернаті.

"Ми прийняли розпорядження голови ОДА про розслідування ситуації, яка відбулась у Здолбунівському інтернаті для громадян похилого віку. Сьогодні о 12 годині ми провели засідання комісії, на якому були присутні начальник управління соцзахисту, начальник управління охорони здоров’я, начальник ПМСД Здолбунівської райдержадміністрації. Що стосується доручень, які було дано головою адміністрації, сьогодні було подано посадові інструкції керівників закладу, які відповідають за ситуацію", - повідомив пан Подолін.

За його словами, голова Здолбунівської РДА контролює ситуацію по інтернату.

"Станом на 25 травня у закладі перебуває 190 пацієнтів, та 112 осіб, які обслуговують. Наразі встановлено 28 випадків захворювання: у 11 працівників і 17 пацієнтів закладу. Одна жінка 72 років померла у центральній міській лікарні. Ми протестували майже всіх людей, які відносяться до інтернату", - повідомив чиновник.

За словами заступника, вже зробили майже 300 тестів. Біля інтернату виставлений блокпост, який локалізував заклад.

Наразі 27 осіб працюють в інтернаті не виходячи з території закладу.

"Що стосується хворих, то двоє перебуває у Острозькій лікарні, є люди, які перебувають вдома. Крім того, 4 працівника перебувають на самоізоляції. Рішення комісії буде прийнято в середу", - повідомив пан Подолін.

Читайте також