Яка ситуація на Рівненщині з доплатами для медиків?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Під час щоденного брифінгу у Рівненській ОДА начальник управління охорони здоров’я Олег Вівсянник прокоментував ситуацію з виплатами надбавок для медиків, які надають допомогу хворим на коронавірус.

«У квітні місяці здійснюються виплати медичним працівникам, які надавали медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною інфекцією першої хвилі. У березні місяці такі заклади було визначено – Сарненська ЦРЛ та Рівненська центральна міська лікарня», - зазначає пан Вівсянник.

За його словами, керівниками лікувально-профілактичних закладів проведено детальні розрахунки, які направлені до управління охорони здоров’я. За розпорядженням голови РОДА проведено розподіл державної субвенції, у якому врахована необхідна кількість коштів для покриття 300% надбавки за виконання роботи в особливих умовах.

У квітня МОЗ та Кабмін за ініціативи НСЗУ затвердили пакети COVID-19. Вони будуть поширюватися на працівників екстреної медичної допомоги, первинної медико-санітарної допомоги та працівників закладів охорони здоров’я 1-ої та 2-ої хвилі, які надають допомогу хворим на коронавірус.

« Наразі нам не відомі випадки звернень чи скарг у Рівненській області щодо невиплат медикам коштів. Ми вважаємо, що наші працівники виконують сумлінно та якісно свою роботу і надають вчасно медичну допомогу. Звісно, ми гарантуємо забезпечення їм задекларованих виплат», - прокоментував начальник управління охорони здоров’я.

Читайте також