Яка ситуація у лікарнях Рівненщини, де приймають пацієнтів із COVІD-19

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У лікарнях Рівненської області із коронавірусною інфекцією і підозрою на COVID-19 перебувають 1286 пацієнтів. З них 408 знаходяться у важкому стані, 71 - в реанімації, 21 хворий підключений до ШВЛ-апаратів. За останню добу госпіталізовано 70 мешканців, 26 - виписали.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Олега Вівсянника, 83% ліжкового фонду першої хвилі забезпечені киснем.

«У лікарнях першої хвилі, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам із covid-19 від загальної кількості ліжкового фонду – 2 078 – 83% заповнено киснем. Крім того, маємо на резерві ще сто кисневих концентраторів. У разі виникнення необхідності у оперативному порядку розподіляємо їх для надання медичної допомоги для всіх, хто цього потребує», - сказав Олег Вівсянник.

Станом на сьогоднішній ранок заповненість лікарень становила понад 64%. Гощанська багатопрофільна лікарня (80 місць) заповнена на 90%. На 98% заповнена в міська лікарня №2 у Рівному, там загалом 50 місць. На понад 80% заповнений лікувальний заклад у Костополі.

Лікарні в Рівному, Сарнах, Дубні, Острозі та Зарічному заповнена на понад 70%.

Читайте також