"Якби не сусідка, він би помер": стали відомі деталі розбійного нападу на Рівненщині

На Рівненщині поліція з'ясувала особи винних у розбійному нападі та катуванні у селі Зносичі Сарненського району.

Нагадаємо, ГУНП у Рівненській області повідомляло, що на Сарненщині група осіб вдерлися до помешкання чоловіка, дали йому по голові, зв'язали та побили. Нападники пограбували потерпілого та покинула у будинку.

8 липня начальник кримінальної поліції Сергій Волков прокоментував обставини цієї справи. За його словами, наразі оголошено про підозру двом причетним до розбійного нападу. Це раніше судимий житель смт Володимирець та ще один чоловік, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі.

Чоловіки раніше разом відбували ув’язнення. Ще один причетний до інциденту чоловік – житель міста Рівне. Наразі проводяться слідчі заходи, щоб його затримати.

За версією слідства, потерпілий знав нападників і сам відкрив двері. Про його перебування у будинку чоловіки знали, адже прослідкували за цим напередодні. Група із п'яти осіб під'їхала до помешкання на автомобілі одного із зловмисників. Серед пасажирів була одна жінка, п'яний чоловік, який спав та троє учасників нападу. Дівчина втрапила туди випадково, адже один із підозрюваних мав з нею інтимні стосунки. Це жителька міста Костопіль.

"Оскільки, потерпілий лише два дні як прийшов у свідомість, то показів він ще не давав. Судячи з подій, злочинці відстежували потерпілого перед скоєнням розбійного нападу. Вчора були проведено десять обшуків на місці їх проживання. Були вилучені речові докази, які злочинці забрали у потерпілого: речі, мобільний телефон. Вони визнали свою провину.  Автомобіль також вилучено. Зафіксовано сліди крові на сидіннях авто. Будуть проводитись експертизи про приналежність крові. Скоріше за все, це буде кров потерпілого, яка лишилась на одязі злочинців. Зникли біля 5 тисяч гривень з барсетки, мобільні телефони і деякі інструменти. Інструменти вони збули. Гроші та телефон були вилучені", - повідомив Сергій Волков.

Потерпілий кілька днів тому прийшов до свідомості, але деталей злочину не пам'ятає. За інформацією поліцейських, потерпілий - це людина яка також раніше скоювала злочини.

"Між потерпілим і нападниками скоріше за все були якісь неприязні стосунки. Коли потерпілий прийде до свідомості, то розповість слідству деталі. На сьогодні він не пам’ятає як все було. Двері в його будинок були відчинені. Обставини він описати не може, адже його відразу «вирубили». Його дуже сильно побили, зв’язали і забрали телефон, щоб він не міг покликати на допомогу. Якби не сусідка, він би помер", - додає начальник кримінального відділу.

За словами пана Волкова, цією справою займались працівники відділу стратегічних розслідувань, адже там є бандитський відділ, який конкретно займається особами, які схильні до таких видів злочинів як групові розбійні напади. Ці злочинці були у полі зору. У одного із злочинців після нападу, фактично, через два дні, була ухвала суду про домашній арешт.

Читайте також