Яке покарання загрожує рівненським водіям, які їздять без аптечки?

фото ілюстративне

Автомобільна аптечка у відповідності з Правилами дорожнього руху обов'язкова. При її відсутності експлуатація автомобіля заборонена, повідомляє портал Знай.UA.

Крім того, автомобільна аптечка – це не будь-яка коробка з довільним набором ліків. Правила пакування та вмісту аптечки затверджені Державним стандартом ДСТУ 3961-2000. Аптечки формуються і поставляються на фармацевтичний ринок з урахуванням комплексу санітарних вимог. Тому таку аптечку треба купувати в аптеці, а не в неперевірених продавців на автомобільному ринку.

Правоохоронні органи мають право накласти штраф за відсутність аптечки в легковому автомобілі. Зазвичай при цьому поліцейські звинувачують водія у порушенні вимог п. 31.4.7 ПДР. У постанові відзначають – "керування ТЗ з відсутньою медичною аптечкою" і кваліфікують такі дії за ч. 1 ст. 121 Купап, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340 грн.

Однак, для водіїв транспортних засобів, що використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів, передбачено штраф на підставі ч. 2 ст. 121 Купап в розмірі 680 грн. Якщо такий водій впродовж року скоїть будь-яке інше порушення по 1 ч.-3 ст. 121 Купап (різні несправності автомобіля, переобладнання з порушенням, відсутність техогляду тощо), то йому загрожує вже позбавлення права керування на строк від 3-х до 6-ти місяців.

Автомобільна аптечка є необхідною умовою комплектації машини, яка надасть можливість надати першу медичну допомогу в екстрених ситуаціях.

Читайте також