Яке покарання загрожує рівнянам за вилов риби під час нересту?

Посилення регулювання стану охорони, використання і відтворення рибних та інших водних живих ресурсів у весняно-літній нерестовий період 25 березня в Рівненській області стартувала операція “Нерест”. Розроблено спільні заходи щодо посилення контролю за охороною рибних запасів у водоймах області та створено оперативні рейдові групи для боротьби з браконьєрством. 

Профілактичні заходи в межах операції поліцейські проводитимуть до 10 червня.

Працівники Дубенського відділу поліції закликають громадян бути відповідальними та дотримуватись визначених правил рибальства під час нересту. Пам’ятайте, що у випадку їх порушення Законом передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність:

• згідно статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил рибальства 
тягне за собою накладення штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення;

• згідно статті 249 Кримінального кодексу України, незаконне зайняття рибним, або іншим водним добувним промислом карається штрафом до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства - повідомляйте на спецлінію «102»

Читайте також