Які додатки з`їдають трафік у телефоні?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Мабуть, у смартфоні кожної людини знайдеться велика кількість додатків, які дозволяють їй спілкуватися, працювати, розвиватися, відпочивати.

Але чимало програм, запущених у фоновому режимі, отримують набагато більше даних користувача, аніж він дозволив. Крім порушення конфіденційності, це ще і "з'їдає" трафік, повідомляє Comments.ua.

Експерт групи ІБ-компаній Angara Руслан Косарєв розповів, що деякі програми отримують оновлення, синхронізують дані і направляють телеметрії, оскільки дані користувачів приносять дохід при монетизації мобільних додатків. Цей процес і "краде" трафік. За словами фахівця, є два типи мобільних додатків. Одні з них працюють у легітимному полі, інші — шкідливі, які "крадуть" дані і трафік.

Перший тип програми можна визначити, прочитавши Політику конфіденційності, яку надають програми, а потім просять "прийняти" на старті її використання

Другий тип додатків може з'явитися на ґаджеті непомітно для користувача, наприклад, при скачуванні якихось даних з інтернету (із неперевіреного сайту).

Експерт радить періодично перевіряти налаштування додатків на своєму смартфоні і самостійно налагоджувати можливість передачі даних. Він рекомендує встановити на пристрій антивірус, який допоможе захистити його від шкідливого програмного забезпечення і контролюватиме витрати трафіку.

Але через офіційні програми трафік також може "витікати". У таких випадках потрібно або видалити програму, або змиритися з цим. 

 

Читайте також