Які головні новорічні ялинки в містах-сусідах Рівного (ФОТО)

Цьогоріч у Рівному вирішили відмовитися від традиції прикрашання новорічного дерева, привезеного з лісу. Натомість причепурили живі ялинки, які ростуть на майдані Незалежності. Більшість цю ідею спочатку зустріли із захватом, однак після запалювання вогників на новорічних красунях враження дещо змінилися.

«Забрали у людей свято», «Поверніть нормальну ялинку», «Доведеться їхати на Щасливе», – подібні коментарі можна було зустріти під публікаціями про відкриття рівненських ялинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічні ялинки Рівного: якими вони були (ФОТО). 

Ми вирішили порівняти новорічні дерева на центральних площах Рівного та сусідніх обласних центрів.

Луцьк

У сусідньому Луцьку ще раніше взяли за звичку прикрашати три ялинки, які ростуть на Театральному майдані. Однак, на відміну від Рівного, тамтешні новорічні дерева прикрасили значно яскравішою ілюмінацією. Святкове запалювання вогників відбулося у День святого Миколая.

Тернопіль

У Тернополі головна ялинка міста штучна. Її висота – 18,5 метрів. Новорічне дерево прикрасили 3D-ілюмінацією та новорічними іграшками. Відкриття ялинки відбулося 18 грудня.

Хмельницький

У Хмельницькому центральну ялинку засвітили ще на початку грудня. Місто стало першим в Україні обласним центром, де запалили вогники на новорічному дереві. Так само як і у Тернополі, головна ялинка Хмельницького штучна. Поряд зі святковим деревом діє різдвяний ярмарок. Також тут встановили колесо огляду.

Житомир

У Житомирі прикрасили новорічну ялинку, яка росте на пішохідній вулиці Михайлівській. Раніше у місті зазвичай встановлювали дерево на майдані Корольова, однак через карантин від масових святкувань вирішили відмовитися.

Львів

У місті Лева не стали відмовлятися від звичних традицій та привезли до Оперного театру живе дерево. Його висота – 18 метрів. Підсвітку ялинки виконали у теплих кольорах. Поруч з новорічною красунею діє різдвяний ярмарок, де можна придбати різні сувеніри.

Раніше міський голова Рівного Олександр Третяк зазначив, що наступного року у місті планують придбати штучну ялинку. Вартість новорічного дерева, за словами мера Рівного, стартує від 800 тисяч гривень.

Цього року міська влада зекономила на організації святкового дійства кілька десятків тисяч гривень.

Читайте також