Які книги читати на карантині, щоб позбутися стресу?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

За сучасних обставин відчувати тривожність стало нормою. Зміна звичного стилю життя і вимушена ізоляція – непросте випробовування.

 Які книги допоможуть знайти спокій і уникнути стресу? «Букля» пропонує список книг, які у цьому допоможуть.

«Шведские правила здоровья. Как достичь гармонии тела и разума», Андерс Хансен, Карл Юхан Сундберг

Вільний час можна присвятити фізичної активності. Чудовою мотивацією стануть результати дослідження вчених з Гарварду і Стенфорда.

Вони з'ясували, що фізичні вправи більш ефективні, ніж медикаментозне лікування. Щогодини фізичної активності продовжує життя на 2-5 годин.

Всього лише 30-хвилинне заняття здатне вберегти від розвитку серцево-судинних захворювань, діабету, раку, деменції.

Як ми знаємо, шведи - знавці здорового і щасливого способу життя. Їхніх рекомендацій можна довіряти!

«Ікіґай. Віднайдіть сенс свого життя», Джастін Барнс

Відпочиньте від зовнішньої метушні і направте погляд всередину себе. Самопізнання - ключ до благополуччя. І тут на допомогу нам приходить ікігаі - японське мистецтво жити повноцінним життям. Поняття ікігаі можна охарактеризувати так: «причина, по якій ми встаємо вранці».

Що приносить Вам задоволення? У чому Ваш сенс життя? Що Ви добре вмієте робити? Книга допоможе знайти відповіді на основні питання. А також вона навчить корисним дрібницям і звичкам, які зроблять Ваше життя краще і радісніше.

«Икигай: моя программа», Каролин де Сюрани

Це не просто книжка, це 12-тижнева інструкція щодо поліпшення Вашого життя. Всього лише 84 дня потрібно для комплексного переосмислення свого «я».

Кожна глава - новий тиждень. На третій - ви позбудетеся від стереотипів і помилок. На восьмий - зможете прийняти себе такими, якими ви є. А на дев'ятій - знайдете своє призначення. Ніякого занудства і абстрактних теорій! Тільки практичні завдання і дієві методики.

«Стресс, тревожность, депрессия. Восстанавливаем нервную систему силами природы», Светлана Семенда

Стрес – проблема сучасної людини. В епоху глобалізації та технічного прогресу все частіше люди страждають психоемоційними розладами.

Видання розкладе по поличках причини і симптоми негативних станів. Чим тривожність відрізняється від тривожного розладу? Чи може бути стрес корисний? І найголовніше - ви дізнаєтеся, як налаштувати своє мислення на позитивний лад.

«Стресс как внутренняя игра. Как преодолеть жизненные трудности и реализовать свой потенциал», Тимоти Голви, Джон Хортон, Эдд Ханзелик

Тімоті Голві розробив сенсаційну методику «внутрішньої гри», яка тепер широко застосовується в бізнесі і охороні здоров'я. Як тренер Голві ставив перед собою завдання допомогти гравцеві усунути внутрішні перешкоди. Погодьтеся, стрес - перешкода, яка заважає реалізувати себе і отримувати задоволення від життя. Так що ж робити? Просто навчитися усвідомлено уникати активації стресової реакції. Всі інструменти Ви знайдете в книзі.

«Мистецтво створювати щасливі спогади», Мік Вікінг

Це цікаве і пізнавальне видання про те, як ми формуємо спогади і як вони формують нас. Ви дізнаєтеся багато цікавих фактів про роботу пам'яті.

Спогади - один з предметів вивчення Дослідницького інституту щастя. Приємні моменти в минулому роблять нас щасливішими в сьогоденні.

«Все самое лучшее просто. Повседневные идеи для более спокойной и размеренной жизни», Брук Макэлри

Ми постійно прагнемо всюди встигнути: на роботі, вдома, в стосунках. Нам здається, що в цьому криється запорука успіху - зробити якомога більше і якомога швидше. Такий спосіб життя призводить до емоційного виснаження і навіть до відчаю.

Брук Макелрі ділитися особистим успішним досвідом переходу зі стану загнаного коня в стан легкості і спокою. У книзі Ви знайдете корисні ідеї для здобуття душевного і фізичного комфорту.

«Зберігайте спокій. Щоденна інструкція з вирішення проблем», Стівен Генсільман, Раян Голідей

Далеко не на всі події в житті можна вплинути. Ми не в силах контролювати погоду, затори, розмір ноги і вчинки інших людей. Але дуже часто це є причиною поганого настрою. Так як же бути? Як не допустити впливу негативних факторів на наше життя? Відповідь криється в здоровому самоконтролі.

Читайте також