Які небезпеки для здоров`я приховує копіювальна техніка?

Під час процесу копіювання відбувається виділення токсичних газів, до складу яких можуть входити канцерогенні речовини, такі як тріхлоретан (викликає подразнення шкіри), ізооктан, толуол (викликає втому, сонливість, подразнення слизових оболонок), ксилол (що може викликати ниркову недостатність), бензол (містить канцерогенну і тератогенну речовину, яка може негативно впливати на протікання вагітності). Про це пише Рівненський обласний лабораторний центр.

Використовувані в копіювальній техніці фоторецепторні барабани покриті сульфідами кадмію і селену. Під впливом електрики на їх поверхні відбувається виділення газу, який може бути причиною подразнення шкіри, носоглотки, нудоти, блювоти, риніту.

Окис вуглецю входить до складу тонера ксерокса і виділяється на етапі закріплення зображення. При великій концентрації в повітрі приміщення в людини може з'явитися головний біль, слабкість, сонливість, прискорення пульсу.
Тонер ксерокса - це з'єднання полімерів, вуглецю, оксиду заліза, неорганічних добавок. Його склад завжди неоднорідно різний, іноді може містити канцерогенні речовини. За ступенем шкідливості і небезпеки для здоров'я людини тонер можна порівняти з вугільним пилом - він впливає на органи дихання, викликає подразнення слизової оболонки очей, носоглотки, подразнення шкіри.

Приміщення, де встановлено ксерокс, повинно бути обладнано системами опалення, вентиляції та кондиціонером. У цих приміщеннях рекомендується використовувати покриття для підлоги з антистатичними властивостями.

Читайте також