Які нововведення чекають рівненських школярів під час вступної кампанії 2020?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Подачу документів для вступу уряд переніс на серпень. Це пов’язано з пандемією коронавірусу. Про це інформує Міністерство освіти і науки України.

Які нововведення очікують учасників вступної кампанії 2020 року? Повідомляє  СарниNews.City.

Початок прийому заяв на вступ

Відтепер реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня. Прийом заяв та документів заклади здійснюватимуть з 13 по 22 серпня. Для тих, хто складає вступні іспити замість ЗНО - до 16 серпня.

Які умови подання документів для вступу?

Вступники можуть подати оригінали документів поштою. У зв’язку з цим до 5 днів збільшили інтервал між останнім днем подачі документів та виданням самого наказу про зарахування.

Також можна надіслати скан-копії необхідних документів з електронним підписом електронною поштою. А оригінали надати після початку навчання.

Документи на зарахування вступників на бюджет потрібно подати до 18 години 31 серпня.

Детальні рекомендації для зарахування на бюджет ВНЗ нададуть не пізніше 27 серпня.

Дати проведення вступних іспитів

Творчі конкурси та вступні іспити навчальні заклади проведуть:

  •  з 1 до 12 серпня - для бюджетників;
  • з 13 до 22 серпня - для контрактників;
  • з 16 по 18 серпня - для вступників за результатами співбесіди.

Коли остаточно зарахують вступників?

Зарахування на бюджет триватиме до 5 вересня. Контрактників - до 30 вересня. Переведення на вакантні бюджетні місця - до 15 вересня. Магістрів зараховуватимуть до 11 вересня.

Яким буде вступ у магістратуру?

Реєстрація на іспити триватиме з 12 травня до 5 червня та відбуватиметься онлайн. Дати проведення єдиного вступного іспиту з іноземної мови та фахового вступного випробування - 1 та 3 липня відповідно.

Реєстрація електронних кабінетів розпочнеться з 1 серпня, подача заяв - 5-22 серпня. Рекомендації для зарахування на бюджет оприлюднять 1 вересня. А до 18 години 6 вересня триватиме подача документів. Зарахування та заповнення вакантних місць відбудеться до 11 та до 15 вересня відповідно.

Які правила вступу для іноземців?

Іноземці, особи без громадянства, біженці також мають право на здобуття вищої освіти нарівні з громадянами України. Зокрема й за рахунок коштів державного або місцевого бюджету за умови виконання таких же вимог до вступу, як і для громадян України.

Щоб навчатися на бюджеті ця категорія вступників повинна успішно скласти ЗНО та подати до 5 заяв на місця державного замовлення в університеті.

Читайте також