Які партії попередньо проходять у районні ради на Рівненщині

Територіальні виборчі комісії продовжують затверджувати протоколи з результатами місцевих виборів. Суспільне повідомляє, що в районних, як і в обласній і міській, немає остаточних даних. Станом на після обіду ситуація була наступною:

У Вараському районі територіальна виборча комісія затвердила протоколи 7-ми ТВК з 8-ми. У районну раду, що охоплюватиме колишні північні райони, наразі мають шанс пройти 6 партій.

За даними голови ТВК Ігоря Шимшеля, лідирує партія "За майбутнє", вона набрала 19,18%, 18,45% набрала "Батьківщина", на третьому місці наразі партія "Слуга народу", у якої 12,46%. Далі йдуть "Сила і честь" – 12,33%, "Європейська солідарність" – 12,14% та "Радикальна партія" – 7,52% .

У Сарненській районній територіальній виборчій комісії прийняли 7 із 11 протоколів ТВК. У районі, за словами голови комісії Тетяни Олійник, поки що лідирує "Слуга народу", набравши 18,63%, на другому місці "Сила і честь" – 17,19%, а на третьому "За майбутнє" – 16,22%. Зайти в Сарненську райраду можуть і "Європейська солідарність" – 12,78%, ВО "Батьківщина" – 12,64%, "Радикальна партія" – 7,10%, "Свобода" – 6,59% та "Опозиційна платформа – За життя" – 5,14%.

У Дубенській районній територіальній виборчій комісії встигли затвердити 15 із 19 протоколів станом на обід 29 жовтня. Лідерів, ймовірно прохідні партії та кількість голосів, що віддали за них виборці, голова комісії Віталій Шебуня назвати відмовився.

У Рівненській районній територіальній виборчій комісії, яка є найбільшою за кількістю виборців, станом на 15-ту годину затвердили 6 протоколів з 26-ти. Про це розповіла голова ТВК Марина Пашко. За її словами, поки що найбільшу кількість голосів набирають "Європейська солідарність", "Слуга народу", "Батьківщина" і "За майбутнє". Відсотки голова комісії не назвала, пояснивши тим, що протоколи відправляють на уточнення.

Читайте також