Які послуги отримуватимуть пацієнти Рівненщини безкоштовно?

фото ілюстративне

627 498. Саме стільки підписаних декларацій між лікарем та пацієнтом має Рівненщина, пише Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації.

Вибір широкий – 688 лікарів та 53 медзаклади працюють в електронній системі… Позицію лідера впевнено і упродовж тривалого часу утримує КНП ”Гощанський районний ЦПМСД”. На 26 жовтня тут підписано 69,06% декларацій. У КНП “Дубровицький районний ЦПМСД” - 65,24 %, у КНП”Дубенський районний ЦПМСД”- 61,8 % оформлених декларацій.

В ОТГ картина така. КНП”Немовицький ЦПМСД” Немовицької ОТГ має 87,38 % декларацій. У КНП”Клесівський ЦПМСД” Клесівської ОТГ майже 86 % та у КНП “ЦПМСД с. Локниця” Локницької ОТГ – 84,47 % декларацій.

У Смизі, Привільному та Підлозцях ще баряться з підписанням декларацій. Найнижчий показник, що немає аналогу в області у КНП”Вараський ЦПМСД”. Тут лише 2,11% підписаних декларацій. Якщо дехто думає, що підписана декларація – це хороша зарплата лікаря та й все, то помиляється. Наступного року починає діяти програма “Безкоштовна діагностика”. Логічним ланцюжком вона пов’язана з декларацією.

Отож, три складові здоров’я родини наступного року: власний лікар — безкоштовна діагностика — доступні ліки

•Чіткий перелік послуг за направленнями сімейного лікаря стає безоплатними для пацієнта там, де регіон увійшов в програму

•УЗД, Рентген, Ехо серця, Мамографія, інші дослідження і аналізи

•Безкоштовна діагностика — це 80% потреби пацієнта з діагностики у сімейного лікаря, найбільш необхідні дослідження і аналізи

•Безкоштовно тільки за направленням вашого сімейного лікаря

•Пацієнт сам обирає, де проходити діагностику та здавати аналізи.

Субвенції на первинку у бюджеті 2019 року НЕМАЄ! Тож, хто хоче отримувати якісні медичні послуги повинен підписати декларацію аби кошти від НСЗУ Національна служба здоров'я України зайшли у той лікувальний заклад, що обслуговуватиме пацієнта. Кошти, що прийдуть за пацієнтом, витратять на нове медобладнання, на підвищення якості цих послуг до всіма жаданого європейського рівня, про який ми говоримо у тролейбусі, на кухні, деінде. Чому такі низькі показники підписаних декларацій, ми поцікавилися у в.о.міського голови м.Вараш . Пояснює – Олександр Мензул.

Читайте також