Які проекти для молоді реалізують на Рівненщині? (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Замість «вуличного» та «віртуального» дозвілля - таборування, патріотичний вишкіл та школа лідерства. А ще виховання справжніх цінностей через соціальне мистецтво

Завдяки таким методам громадські організації Рівненщини виховують нашу молодь.

Як їм це вдається, обговорили під час обласної ради з питань реалізації молодіжної політики під керівництвом заступника голови ОДА Олександра Корнійчука.

Загалом свою роботу презентували 7 організацій. Вони стали переможцями регіонального конкурсу проектів та отримали 150 тисяч гривень із обласного бюджету на умовах співфінансування.

Так, представниця ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» Оксана Салівончик розповіла:

«Наш проект «Соціальне мистецтво як інструмент протидії насильству» реалізується на базі театрального гуртка у Клеванській ОТГ. Ініціатива полягає у тому, щоб через різні види мистецтва – театр, фотографію – нагадати підліткам про найважливіші людські цінності, які мають бути у їхньому середовищі – любов, довіра, добро, свобода та інші».

Важливою рисою сучасних підлітків має бути така якість як лідерство, переконана представниця ГО «Агенція місцевого розвитку «Дубенщини» Світлана Роїк:

«Особливо це стосується сільської молоді, рівень активності якої зараз дуже низький. Ми провели тренінги на тему лідерства, командотворення, менеджменту, стилів керівництва. Також учасників проекту здобували навички реалізовувати власні мікрогранти. Таким чином ініціатива «Школа активної молоді» по-суті навчила молодь бути успішною та активною».

Серед інших проектів, які ще реалізуються, це – молодіжні таборування задля популяризації здорового способу життя, формування бережливого ставлення до навколишнього середовища, а також національно-патріотичні вишколи.

«Такі ініціативи громадських організацій дуже важливі, адже вони спрямовані на виховання толерантної, патріотичної та активної молоді. Саме тому з 1 жовтня буде оголошений конкурс проектів на 2019 рік. Таким чином завдяки участі громадських організацій ми продовжимо реалізувати молодіжну політику в області», - зазначає Олександр Корнійчук.   

Наприкінці присутні обговорили основні завдання, на які повинні спрямовуватися проекти та програми у наступному році.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також