"З півночі може бути загроза не тільки білоруських військ": очільник Рівненщини про ситуацію на кордоні

На Рівненщині у прикордонні проходить підготовка до можливого нападу з боку Білорусі. Як саме готуються українські військові та чи є ризик реального вторгнення із сусідньої держави - розповів голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

За його словами, області обрала модель всеохоплюючої підготовки до загрози.

"Ми не виключаємо, що з півночі може бути загроза не тільки білоруських військ, а й російських військ. Не важливо, якої нації буде злодій, який перетне кордон України. Він точно отримає тут достойну відсіч", - коментує Віталій Коваль.

Наразі безпеку на північних кордонах області забезпечує ЗСУ та територіальна оборона.

"Наше завдання, як військової адміністрації - максимальне сприяння у обладнання військових споруд, у формування лінії оборони. Я маю на увазі роботу будівельної техніки, роботу інженерних батальйонів", - зазначає очільник області.

До слова, 40 відсотків Рівненщини - це ліси та болота. Рельєф є непрохідний та дуже зручний для оборони. За словами Віталія Коваля, через кордон проходять кілька доріг, про які військовим відомо. Також проаналізовано сильні та слабкі місця області.

Стосовно ворожих ДРГ, то голова РОДА запевнив, що на кордоні посилений режим чергування ведуть ЗСУ, СБУ і Нацполіція:

"Масово і в такій формі, як ми звикли, дій диверсійних груп не зафіксовано. Є поодинокі випадки, але фільтраційні заходи вчасно проводяться і відпрацьовують силові служби безпеки".

За словами Віталія Коваля, у прикордонній території Білорусі не прослідковується накопичення такої кількості техніки, щоб нападати на Україну.

"Але ми розуміємо, що ситуація може динамічно змінитися. Тому не гадаємо, а готуємося", - додав очільник Рівненщини.

 

Читайте також