Які рослини посадити на ділянці, щоб відлякувати комарів і шкідників?

На теплу пору року припадає сезон активності великої кількості комах та шкідників. Окремі види, такі як комарі чи мошки, особливо набридливі. Садівники звидки боротися з шкідниками та комахами за допомогою хімікатів. Однак, природа створила велику кількість рослин, які здатні відлякувати комах. 

Календула

Яскраві жовті квіти не тільки прикрасять сад, але і захистять його від нематод – мікроскопічних круглих черв’яків, які псують коріння рослин.

Лаванда

Запах лаванди приємний тільки для людини, комахи не переносять його. Більш того, лавандова олія є природним репелентом від комарів.

Лемонграс

Лимонне сорго або лемонграс містить Цітронелу – хімічна речовина, що входить до складу репелентів. Під час росту лемонграс активно виділяє Цітронелу, захищаючи людину від докучливих комарів.

Базилік

Базилік – не тільки прекрасне доповнення до їжі й напоїв, а й ефективний засіб від комарів.

М'ята

Ментол, що міститься в м’яті, згубний для личинок комарів і дрібних мошок. Крім того, м’ята в саду відлякує мурах, павуків і навіть мишей.

Розмарин

Розмарин підкреслює смак м’ясних страв і дозволяє насолоджуватися їх смаком, не переживаючи за укуси комарів. Просто покладіть гілочку розмарину на решітку при приготуванні м’яса і насолоджуйтеся пікніком на свіжому повітрі.

Котівник

Це трав’яниста рослина має унікальні властивості натурального репеленту.

Часник

Для того, щоб захистити ділянку від щитників, равликів і інших садових шкідників, просто посадіть часник по периметру ділянки.

Хризантеми

Справжня знахідка для саду. По-перше, хризантеми додадуть яскравих фарб в ландшафтний дизайн, а по-друге, в них міститься речовина – піретрум, яке вбиває і відганяє мурашок, кліщів, бліх, павутинних кліщиків, тарганів, японських Хрущиків і навіть постільних клопів.

Настурція

Ця квітка допоможе впоратися з білокрилками та попелицями, які є причиною хвороб багатьох рослин.

Джерело

Читайте також