Які статки у заступників міського голови Рівного?

Нещодавно заступники міського голови Рівного Володимира Хомка подали декларації про доходи в 2018 році. Це Сергій Васильчук, Олексій Хмилецький, Віталій Герман та Галина Кульчинська. Раніше портал «Рівне Медіа» повідомляв про те, що задекларував міський голова Рівного Володимир Хомко, голова облдержадміністрації Олексій Муляренко та чим багаті голови РДА області.

Так, заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук (відповідає за такі напрямки, як економіка, торгівля, соцзахист, транспорт) у своїй щорічній декларації про доходи зазначив, що має земельну ділянку в Рівному, вартістю 85 756 гривень, яку придбав ще в 2009 році. Задекларував Васильчук квартиру в обласному центрі, а також є співвласником квартири в Сарнах.

Дружина Ірина Васильчук, яка працює в управлінні праці та соціального захисту населення Виконавчого комітету Рівненської міської ради, зазначила, що також є співвласницею квартири в Сарнах, має земельну ділянку в Козлині та квартиру в Рівному.

Крім того, Васильчук зазначив, що має акції ЗАТ "Трудовий колектив "АЗОТ". На посаді заступника міського голови Рівного Сергій Васильчук у 2018 році отримав 457 228 гривень і майже 100 тисяч гривень – процентів від банків.  Ірина Васильчук за місцем роботи отримала у 2018 році 140 941 гривень та трохи більше 100 тисяч гривень процентів від банків.

Серед грошових активів заступника міського голови Рівного Сергія Васильчука – майже 118 тисяч доларів і 7 300 євро на банківських рахунках та 19 тисяч доларів – готівкою. У дружини на банківських рахунках – 67 900 доларів, 25 400 євро. Готівкою – 12 тисяч доларів і 2 тисячі євро.

Віталій Герман, заступник міського голови Рівного (відповідає за архітектуру, будівництво та інвестиції), зазначив у декларації земельну ділянку в селі Нова Українка Рівненського району, яка належить його мамі. На двох із матір’ю Віталій Герман має будинок та земельну ділянку в Рівному. На ім’я матері Віталія Германа також  зареєстрований недобудований дачний будинок у Рівненському районі.

На посаді заступника міського голови Рівного Віталій Герман у 2018 році отримав 451 567 гривень, задекларував також доходи від відчуження рухомого майна - 216 400 гривень. Готівкою Герман тримає 320 тисяч гривень.

Заступниця Володимира Хомка Галина Кульчинська (відповідає за освіту, культуру, спорт) відповідно до декларації, має у власності квартиру та земельну ділянку в Рівному.

На посаді заступниці міського голови в 2018 році Галина Кульчинська отримала 453 706 гривень заробітної плати, а її чоловік Микола Кульчинський задекларував  86 995 гривень заробітної плати від ТОВ «Радіо Трек». До слова, у декларації Галини Кульчинської зазначено, що вона є бенефіціаром чималих сум.

Олексій Хмилецький, заступник міського голови Рівного із питань діяльності виконавчих органів ради, у своїй декларації показав, що має по земельній ділянці в Рівному та Білій Криниці Рівненського району, гараж та погреб в Рівному, на двох із дружиною – квартиру в обласному центрі. Дружина Віра Хмилецька задекларувала земельну ділянку в селі Бабин Гощанського району, та ще 3 – в Рівному, також вона є співвласницею квартири та іншого нежитлового приміщення в Рівному. У Віри Хмилецької є ще й незавершене будівництво – будинок і господарча будівля в обласному центрі.

З доходів сім’ї Хмилецьких  - 514 535 гривень заробітної плати, 116 765 гривень пенсії та 10 721 гривень – процентів від банку в чоловіка і 44 316 гривень пенсії дружини. Із грошових активів – 350 тисяч гривень готівки та майже 280 тисяч гривень на банківських рахунках.  

Читайте також