Які ціни на квіти перед 8 березня у Рівному?

Невід’ємним атрибутом Міжнародного жіночого дня є, звісно, квіти. Починаючи від одного тюльпанчика і закінчуючи букетом у 101 троянду – вибір сортів, видів та цін на флористичному ринку Рівного задовольнить будь-якого покупця. Звісно, ажіотаж створює ріст цін. У народі кажуть, що 8 березня - це свято, в першу чергу, продавців квітів. Ми вирішили дослідити ріст асортименту та цінового діапазону найпопулярніших квітів за тиждень і в переддень жіночого дня.

Отож, станом на 1 березня ціни на квіти такі:

  • Від 35 гривень за гілочку хризантеми;
  • Від 12 до 20 гривень за один тюльпан (найчастіше зустрічається ціна у 15 гривень за штуку);
  • Від 22 до 30 гривень за троянду (не високе стебло та середнього розміру бутон) та від 35 до 50 гривень за троянду з Еквадору (високе стебло та великий бутон);
  • Готові букети можна знайти за ціною від 150 гривень і вище, все залежить від сортів квітів, використаних флористом та виду обгортки;
  • Композицію у «шляпній» коробці (картонна коробка циліндричної форми) можуть коштувати від 100 гривень за маленьку та від 400 гривень за велику (ціна коливається від кількості та видів квітів);
  • Серед пропозицій флористів є також композиції у плетених кошиках та дерев’яних декорованих ящиках – від 200 гривень і вище.

Ціни на квіти 7 березня:

  • На хризантеми залишилась така ж ціна – 35 гривень за гілку;
  • Ціна на тюльпани – від 14 до 20 гривень за одну штуку (найчастіше зустрічається 15 гривень за одну квітку);
  • Троянди – 25 гривень мінімум за невисокі троянди з невеличким розміром бутону та від 35 гривень за еквадорські троянди з високим стеблом;
  • Готові букети можна знайти за ціною від 250 гривень і вище;
  • Корзини та декоративні ящики з квітами обійдуться покупцям мінімум у 120 гривень за невеличку композицію;
  • Кубічні та циліндричні коробки з квітами коштують від 250 гривень за маленьку і від 450 за велику комбінацію;
  • У асортименті також з’явились живі квіти у горщиках: тюльпани від 50 гривень за цибулинку з квіткою, гіацинти від 75 гривень за одиницю.

 

У підсумку ціни на популярні квіти, які наявні у магазинах цілий рік, - троянди та хризантеми – майже не змінились на відміну від сезонних квітів. Весняні тюльпани та гіацинти зросли в ціні ближче до 8 березня у середньому на 2-3 гривні. Однак, різниця у ціні помітна, якщо купувати великі букети.

До слова, асортимент тюльпанів щороку збільшується, і, наразі, можна придбати не лише будь-який відтінок квітки від білого до темно фіолетового, а й різноманітні сорти – махрові, гігантські, лілієподібні, дво-та триколірні, торочкуваті та папугоподібні.

Символ цього дня – гілочка мімози – зустрічається у квіткових магазинах дуже рідко. Флористи пояснюють це тим, що ця квітка складана у транспортуванні. Ніжні суцвіття мімози швидко в’януть та пошкоджуються у процесі перевезення з Голландії і тому замовляти їх не вигідно.

У вуличних продавців часто можна зустріти ще один символ весни – котики. Ці невибагливі сухоцвіти є бюджетним та романтичним аналогом флористичного компліменту. Ціни на такі гілочки різняться від 8 до 14 гривень за штуку.

Напередодні свята на площах та ринках міста з’явились стихійні продавці квітів, асортимент яких складається, здебільшого, лише з тюльпанів. По секрету, з такими продавцями можна і потрібно торгуватись, адже їхня головна мета – продати товар за кілька днів святкового ажіотажу, адже ніжні весняні квіти швидко стають неприглядними і після 8 березня мало кого цікавлять.

 

Читайте також