Які заходи безпеки вжито в селі на Рівненщині, де зафіксували COVID-19?

Фото - соцмережі, Василь Романюк

У селі Бабин Гощанського району зафіксовано випадок інфікування коронавірусом. З цієї причини місцева влада зібрала оперативну нараду.

Голова Гощанської районної державної адміністрації Василь Романюк на своїй сторінці у Facebook повідомив про результати наради, проблемні питання та шляхи їх вирішення.

За його словами, підведено результати вжитих заходів. Всі служби активно виконують поставлені завдання.

Василь Романюк, соцмережі

Було виконано такі завдання:

  • Оглянули вулицю, на якій проживає інфікована. Є певні складнощі із санітарною обробкою вулиць дезінфікуючими засобами, пов'язаними із великими габаритами техніки (вулиці вузькі та з різкими поворотами). Розглядається варіант ручного кроплення.
  • Працівники поліції спільно із сімейним лікарем встановили всіх осіб, які могли бути в контакті з інфікованою. Всі попереджені, перебувають на самоізоляції та спостерігаються сімейними лікарями.
  • Лабораторним центром проведено дезінфекцію за місцем проживання інфікованої та місць можливого її перебування.
  • Проводиться дезінфекція місць масового скупчення людей в с. Бабин силами ОТГ, дитячих майданчиків та ін.

До дезінфекції задіяна також Держпродспоживслужба.

Василь Романюк зазначив, що у комунальній аптеці доступні маски для місцевих жителів.

«Під час об'їзду території села Бабин вражає ситуація біля місцевого відділення Укрпошти. Не вдалося зробити фото з технічних причин, але безпечність людей вражає: біля 10-ти людей, більшість з яких похилого віку, активно "штурмують" відділення. Так, всі були в масках і майже дотримувалися дистанції, але кожен, напевне, торкався паркану, ручки, лавочки», - коментує ситуацію в селі голова райдержадміністрації.

Читайте також