Який штраф будуть змушені заплатити рівненські підприємці за нелегальних працівників?

фото ілюстративне

Важливим напрямом діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування є належний захист трудових прав працівників, детінізація заробітної плати та легалізація трудових відносин, пише Дубно - влада - онлайн.  

Здійснення ефективного відповідного контролю є вкрай необхідним як для забезпечення трудових гарантій найманих працівників, так і для попередження порушень трудового законодавства роботодавцями.

З метою інформування роботодавців та найманих працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю, моніторингу стану його дотримання, у тому числі щодо оформлення трудових відносин, інспектор праці Дубенської міської ради Лариса Лахманюк у складі робочої групи постійно проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Об’єктом інформаційних відвідувань робочої групи у жовтні та листопаді поточного року стали суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють торговельну діяльність на ринку по вул. Млинівській.

Під час проведення роз’яснювальних заходів інспектор праці поінформувала роботодавців про вимоги трудового законодавства щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками та відповідальність за фактичний допуск працівника до роботи без укладення з ним трудового договору, відповідність виконання п. 20 Правил торгівлі на ринках м. Дубно в частині щорічного переукладання договорів з особою, яка здійснює торговельну діяльність на ринках, при наявності документу, що підтверджує державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності. Як результат, за період з жовтня по листопад 32 суб’єкти підприємницької діяльності зареєструвалися.

В черговий раз інспектор праці звернула увагу роботодавців, що за одного найманого працівника, допущеного до роботи без належного оформлення трудових відносин, передбачено штраф у розмірі 30 мінімальних заробітних плат. А також розповіла про переваги офіційного працевлаштування та наслідки трудових відносин без укладення трудового договору.

Читайте також