Якою буде прийдешня зима?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

За довгостроковими прогнозами в цьому році зима буде примхливою. У грудні ми будемо відчувати змінну погоду з дощем і мокрим снігом. На початку січня можуть вдарити міцні морози, повідомляє Meteoprog.

У нашій країні перший місяць зими, грудень, пройде під знаком осінньої погоди. Високі температури збережуться, і буде йти дощ зі снігом частіше, ніж сніг. На заході буде по-іншому, там прогнозується перший зимовий снігопад. Щоб зустріти новорічні свята в казковій атмосфері, варто поїхати у Карпати.

У січні погода погіршиться. Похолодає. За попередніми прогнозами, очікуються сильні морози в деяких областях країни. Східну частину України може атакувати морозне повітря з Сибіру. Перший місяць 2020 року буде досить вологим. Небо буде похмурим.

Майбутня зима в Європі буде дуже різноманітною в залежності від регіону. В окремих частинах нашого континенту будуть стабільні погодні умови протягом усього сезону. Сибірські повітряні маси принесуть в східну Європу, від Польщі до України, холод.

У той же час американські синоптики дають діаметрально протилежний прогноз. На думку метеорологічної служби США, зима 2020 на Україні буде короткою і досить теплою, особливо в грудні. Зміни клімату, які викликають підвищення середньої глобальної температури, приведуть до того, що в грудні замість снігу йтимуть дощі або мокрий сніг.

Читайте також