Японський лікар назвав спосіб уникнути раннього старіння

Фото - ілюстративне

Відчуття "розбитості" і "старіння" сигналізує про відсутність необхідного фізичного навантаження для організму, передає Tengrinews.kz.

Професор Хіросі Хіраїдзумі в бесіді з японським виданням Nihon Keizai розповів, що за відсутності фізичних навантажень, зокрема розтяжки, функції тіла деактивуються, тому людина починає старіти в молодому віці.

Зараз, за його словами, у багатьох людей можуть виникнути несподівані болі в тілі через віддалену роботу і малу рухливість.

"М'язи, що йдуть вертикально від талії до передньої частини тазостегнового суглоба, а також клубово-поперекові м'язи стають жорсткими і створюють навантаження на поперек", - уточнив професор.

Спеціаліст рекомендував починати боротися з "заіржавілим" тілом за допомогою регулярної розтяжки. Деякі вправи, за його словами, можна зробити на будь-який сходах: наприклад, для розминки шиї і плечового суглоба будуть корисні нахили до поручнів з рівною спиною, а клубово-поперекові м'язи можна розслабити за допомогою випадів, зафіксувавши одну ногу на пару ступенів вище.

Як зазначив Хіросі Хіраїдзумі, кілька вправ перед початком будь-якої діяльності поліпшать кровообіг і активують метаболізм м'язів, що, в свою чергу, допоможе сповільнити процеси старіння, пише видання.

Читайте також