Юні туристи Рівненщини поїздили по цікавих місцях області (ФОТО)

10-18 листопада 2018 року комунальним закладом «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради в рамках Дня української мови та писемності було проведено туристсько-краєзнавчі подорожі  за маршрутом м. Рівне –м. Острог -с. Гільча –м. Рівне  для гуртківців закладу в кількості 150 осіб.

Екскурсія музеями Книги та друкарства, Острозьким замком  познайомила дітей  з історією друкарства , пам’ятками історії, культури та архітектури середньовіччя.

Ще одним цікавим об’єктом подорожі стало відвідування джерела Святого Миколая Чудотворця, яке розташовано в с.Гільча Здолбунівського району.        Гуртківці познайомились з легендою виникнення джерела та дізнались про унікальні цілющі властивості води, знанні ще з минулих століть. Так напитися води до с.Гільчі приїжджали князі Любарт та Василь-Костянтин Острозький . Був тут і український гетьман Богдан Хмельницький .Не оминули джерела і письменники Тарас Шевченко, Іван Нечуй-Левицький, Михайло Коцюбинський , Улас Самчук та Олесь Гончар. 

Туристсько- краєзнавчі подорожі стали не лише пізнавальними, а і подарували  дітям багато приємних, позитивних вражень та емоцій.

Читайте також