З "Азовсталі" евакуювали 52 важкопоранених бійців: операція з порятунку триває

Президент України Володимир Зеленський розповів про порятунок військових із заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

Він розповів, що 221 військового вивезли на окуповану територію для подальшого обміну, 52 важкопоранених вивезли у лікарню на території ОРДО.

"Непростий день. Але і цей день, як і всі інші, спрямований на те, щоб уберегти нашу країну й наших людей. Завдяки діям українських військових – ЗСУ, розвідки, а також переговорної групи, Міжнародного комітету Червоного Хреста й ООН маємо надію, що вдасться зберегти життя наших хлопців.

Хочу підкреслити: українські герої потрібні Україні живими. Це наш принцип.  Думаю, що ці слова зрозуміє кожна адекватна людина".

Він додав, щоб повернути хлопців додому, потрібен час - ця робота потребує делікатності.

Станом на 17 травня гуманітарна операція триває. За словами міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, вчора було евакуйовано 52 важкопоранених військовослужбовців.

"Після стабілізації їх стану ми їх обміняємо на російських військовополонених. Працюємо над подальшими етапами гуманітарної операції", - каже Верещук.

Нагадаємо, 16-го травня російське Міноборони повідомило, що досягнено домовленості про вивезення поранених українських військових із заблокованого комбінату "Азовсталь" у Маріуполі на окуповану територію.

Читайте також