З чиєї вини руйнується приміщення музичної школи у Рівному?

Приміщення другого корпусу музичної школи імені Миколи Лисенка вже більше місяця стоїть без покрівлі, і скоріше схоже на руїну ніж на будівлю, що ремонтується. 

Вчора для інспектування на місце виїхав секретар Рівнеради Віктор Шакирзян разом із інженерами та підрядниками. Тим, що там побачили були вражені - адже приміщення повністю залишилось без даху, через що волога потрапляє усередину та руйнує стіни ще більше, каже Віктор Шакирзян.

Начальник міського УКБ Володимир Ляшук додає, що дозвіл на демонтаж даху не давав. Крім того підрядник мав би спочатку завезти на місце усі необхідні будівельні матеріали, однак, чомусь цього не зробив.

У свою чергу субпідрядник виправдовується, що виконував роботи, згідно з попереднім графіком, затвердженим ще у липні та не мав усіх будівельних матеріалів. Проте чому за стільки часу не провів ніяких суттєвих робіт та чому зняв покрівлю саме на зиму відповісти не може. 

- Те, що приміщення засипало снігом - це не несе ніякої шкоди. Адже там залишаться лише одні стіни. Ми навіть фундамент будемо міняти, - запевняє представник фірми-підрядника Олександр Беренков.

Нагадаємо, на ремонт приміщення було виділено 4,7 мільйона. Однак, у міській раді кажуть, що за цей час підрядник зумів освоїти лише близько 300 тисяч гривень. На думку Секретаря підрядник халатно відноситься до цього об'єкту, і не відчуває контролю зі сторони УКБ. 

- Вся проблема полягає у тому, що виконавець робіт допустив помилку, що не зібравши 100-відсотково весь матеріал на покрівлю зробив її демонтаж. Потрібно було зібрати все до останнього цвяха. Якщо місця недостатньо, то у них є база чи інше приміщення. І знявши покрівлю, можна було оперативно монтувати нову покрівлю, - розповів начальник УКБ Володимир Ляшук.

Віктор Шакирзян розпорядився, аби протягом дня йому надали оновлений графік робіт для відновлення будівельних робіт, окрім цього профільна заступниця міського голови Марина Кузмічова представила для депутатів публічний звіт чому так сталося та хто буде відповідати за збитки.

- Ми будемо контролювати кожен крок будівництва. Я думаю, це все буде вестися документально. Проте роботи виконуються негативно, і те, що говорить представник самої фірми - вважаю, неправильним. За це він має нести відповідальність. і думаю, вони її понесуть. Це будуть, або якісь штрафні санкції, або у судовому порядку ми побачимо по ситуації, як він усуне наявні недоліки, - заявив Віктор Шакирзян.

Читайте також