З дітьми з Рівного, які потрапили у конфлікт із законом, провели профілактичну бесіду

фото ілюстративне

Ювенальні прокурори провели роз’яснювальну роботу серед дітей,  які потрапили у конфлікт із законом

Днями прокурор відділу ювенальної юстиції прокуратури Рівненської області Ірина Бистрицька відвідала Рівненський слідчий ізолятор та провела для неповнолітніх, які утримуються у цій установі, урок на правову тематику.  

Мета даного візиту - формування у дітей позитивного погляду на життя та профілактику негативних явищ в середовищі неповнолітніх.

На час відвідування в Рівненському слідчому ізоляторі перебувало 4 неповнолітніх, стосовно яких триває досудове розслідування, а також які  чекають на вирок суду.

Під час навчальної бесіди підлітки мали змогу детальніше ознайомитись із своїми правами, що регламентуються міжнародними правовими актами. Також з ними обговорено особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх за вчинення правопорушень та необхідність ресоціалізації в суспільстві після відбування покарання.

Відтак, доносячи до дітей, які вступили у конфлікт із законом, необхідну інформацію, роз’яснюючи їм наслідки незаконних дій, прокурори сподіваються, що це позитивно вплине на підвищення свідомості підлітків, повернення їх до правосвідомого життя.

Щоб збагатити духовний світ дітей, прокурор передала їм книги. Серед авторів – сучасні рівненські письменники, а також зарубіжні класики. За такі корисні подарунки  діти подякували та пообіцяли усвідомити важливість дотримання  правопорядку в суспільстві.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також