З дому до школи – по ямах на візку: маленька рівнянка щодня стикається із труднощами (ФОТО)

З проблемою доступності прибудинкових територій на вулиці генерала Безручка мешканець обласного центру Василь звернувся до депутата міськради з фракції «Рівне Разом» Михайла Жаровського. Сьогодні обранець провів виїзний прийом, аби особисто ознайомитись із проблемою і допомогти у її вирішенні.

У будинку під номером 16 на вулиці Безручка проживає 10-річна Олександра. Цієї осені вона вже навчатиметься у четвертному класі. Дівчинка має проблеми зі здоров’ям, тож їй доводиться пересуватись на інвалідному візочку. Її тато самотужки облаштував пандус у квартиру на другому поверсі. Однак, як тільки дівчинка виходить із будинку, вона стикається із проблемами. Одна з них – яма у асфальтному покритті довжиною кілька метрів перед будинком. Василь, тато Олександри, розповідає, що дівчинка неодноразово тут перекидалась. 

На фото - сім'я Олександри.

«Яма вже давно тут, спочатку вона була менша, а потім дощ розмивав і розмивав усе більше. У цьому році вже геть незручно. Дочка їздить на возику і вже неодноразово перекидалась на цих ямах. Вона також хоче нормальних умов для життя. Сину на велосипеді складно їздить тут, малеча бігає, мами з дітками малими – всім незручно», - розповідає батько дівчинки Василь. 

Сьогодні тут провів виїзний прийом депутат Рівнеради Михайло Жаровський. Він поспілкувався із мешканцями стосовно проблем і питання доступності планує підняти завтра на пленарному засіданні міської ради. 

«Я обурений тим, що я сьогодні побачив. Боляче і прикро споглядати на цю ситуацію і бачити біль цієї маленької безневинної дитини, яка сьогодні не може ходити, але й щоб проїхати на візочку вона долає труднощі. Боляче, що навколо цього будинку стільки проблем. Потрібно зробити все можливе, аби посприяти цим людям. Тут і діти, і дорослі можуть травмуватись. Завтра сесія міської ради, я це питання підніму на засіданні. Я про ситуацію доповім керівництву міста, аби вони взяли це на особистий контроль, посприяли вирішенню і зробили якнайшвидше цю добру справу», - коментує Михайло Жаровський.

За менше, аніж два місяці Олександра повернеться за шкільну парту. Однак, доїхати до школи теж непросто. Перед входом на територію школи – гірка щебню, калюжі та вибоїни. Інший же шлях – ґрунтова вуличка поруч із 22-ю школою. Їхати тут на візку – справжнє випробування.

Цю проблему Михайло Жаровський також пообіцяв взяти на контроль та відшукати шляхи її вирішення, яка, як з‘ясувалось, роками лишалась невирішеною.

Читайте також